top of page
  • Jørn Brekke

Vi savner våre scener!


Foto: Sentrum Scene / Facebook


Husker dere den tiden hvor det var fulle hus hos Rockefeller, Sentrum Scene, Oslo Spektrum eller John Dee? Da du kunne stå tett i tett med sidemannen, drikke lunken pils og skråle av hjertens lyst når favorittlåta dundrer ut av PA-anlegget? Eller du kunne se det lokale rockebandet sammen med 100 andre i en svett kjeller i Tromsø, Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand, eller Nord-Odal for den saks skyld?


Vi husker det. Og vi savner det. Men, til restriksjonene løftes, pandemien er på hell og scenene atter en gang kan benyttes til det maksimale, kan vi ikke gjøre annet enn å mimre tilbake til tiden som var. Vi savner scenene våre!The Good The Bad and The Zugly - Corporate Rock (live fra Rockefeller)

Først ut er Oslos egen storstue, Rockefeller. En legendarisk scene som har holdt det gående i godt over 30 år, og som har hatt utallige band fra hele verden på besøk gjennom de årene. Og hvem bedre til å vise frem hva Rockefeller er i stand til enn litt vaskeekte Hadeland Hardcore? Her viser The Good The Bad and The Zugly frem Rockefeller på sitt vakreste (eller styggeste?), og alle hjerter gleder seg til neste gang man får oppleve noe så fett på Norges råeste scene. Bare for å understreke: nei, du kan ikke bare gå og ta deg en øl fra kjøleskapet på scenen.Dimmu Borgir - Progenies Of The Great Apocalypse (live fra Oslo Spektrum)

Tre-fire hakk opp i størrelse fra Rockefeller finner vi Oslo Spektrum, som huser de aller største artistene vi har her til lands (Telenor Arena hvem?). Legendariske Dimmu Borgir tok med seg Kringkastingsorkesteret og Schola Cantorum Choir, og (billedlig talt) brant hele greia til grunns i 2011. Spesielt "Progenies Of The Great Apocalypse" låter gigantisk foran de rundt 8000 publikummerne som fikk oppleve galskapen live. Heldigvis for oss ble aftenen grundig dokumentert, og vi kan nyte herligheten i vår egen stue (selv om vi selvfølgelig helst skulle vært der selv).Seigmen - Hjernen Er Alene (live fra Operaen)

Å ja da, det har vært rock i Operaen. Noen husker kanskje fjorårets åpningskonsert med Accept før Tons of Rock sparket i gang? Men noen år før det var det Seigmen sin tur, og de fylte det ærverdige operahuset til randen med mørk og deilig alternativ metal. Ja til mer rock i Operaen!Satyricon - Repined Bastard Nation (live fra Operaen)

Der det er hjerterom, er det husrom. Operaen har huset enda flere raffe artister, og hadde besøk av Satyricon i 2013 (men takket nei til Tom Waits da han ville innom, forstå det den som kan). Herligheten ble gitt ut på skive et par år senere, så her er det bare å kose seg i tryggheten av sitt eget hjem.The Dogs - G.U.I.L.T.Y. (live fra R.i.P.)

Beklager NM i forkortelser i toppen der, men vi skal ikke glemme de små scenene vi har her til lands. Og en av de mest kjente og legendariske vi har ligger i Porsgrunn, og heter enkelt og greit "Rockeklubben i Porsgrunn". The Dogs med Kristoffer Schau i front, gjestet den intime klubben i 2016, og vi har dette videobeviset på at små klubber kan levere stort de også.Motorpsycho - Home Of The Brave (live fra en bensinstasjon)

Ja altså, man MÅ jo ikke spille inne på et konsertsted. Det viste Motorpsycho oss i 1992, da de rigget seg til utenfor en bensinstasjon et sted i Trøndelag og fyrte av gårde et knippe låter. Scene er scene, som de sier der oppe.Fagernes Yacht Club - Don't Stop Believing (live fra Sentrum Scene)

Et personlig høydepunkt for undertegnede de siste årene har vært den årlige avslutningen på Øyafestivalen, med et utsolgt Sentrum Scene og godgjengen i Fagernes Yacht Club. Bandet seiler i softrockens svale bølgesus, og skrur alltid tempen opp til en behagelig karibisk sommerdag. Selv om de kanskje ikke lirer av seg den aller hardeste rocken, så gjør de alltid god figur med repertoar fra TOTO, Kenny Loggins, The Doobie Brothers, Steely Dan, og ikke minst Journey (som videoen over er et godt eksempel på).Kvelertak - Kvelertak (live fra taket av Sentrum Scene)

Men hva gjør du om du ikke får plass inne på Sentrum Scene? Da stiller du deg på taket da vel. Det gjorde i hvert fall Kvelertak under P3 Gull i 2013. Opptaket kostet visst bandet både blødende fingre og frostbitt, men steike for et fett opptak det ble. Mon tro om køen nedenfor fikk med seg noe særlig av opptredenen.BONUS: Black Debbath - Tons of Rock

Altså, når Norges gøyeste rockeband lager en låt som handler om landets feteste rockefestival (kremt, kremt), og attpåtil lager musikkvideoen PÅ festivalen, da kan vi ikke unngå å inkludere den. Ekstra bonus er det å ha med en slags prosjisering av Norges beste gitarist i form av ånden til Ronni Le Tekrø. Sees (forhåpentligvis) på Ekebergsletta neste sommer!

Recent Posts

See All
bottom of page