• Eric Sharma

UKAS KLASSIKER: Sivert Moe


Foto: Sivert Moe


Hver tirsdag ber vi folk hoppe inn i minnebanken og hale ut et album de anser som en klassiker. Til å bidra denne uka, har vi fått med oss Sivert Moe. Sivert Moe er kjent for podcasten "Anger" og er i disse dager aktuell med ny musikkvideo, singelen "Meth Metal" og på fredag kommer en selvtitulert EP fra bandet hans FIGHTS.


GALLOWS - GREY BRITAIN


Fantastiske Gallows’ mesterverk fra 2009 ble nettopp ansett som det, et mesterverk, allerede lenge før det ble utgitt. Verken før eller siden har jeg hørt så mange lovord om en musikkutgivelse, og det virket jo for godt til å være sant. Don’t believe the hype osv. Men Gallows hadde allerede levert et solid debutalbum med «Orchestra of Wolves», men jeg var bare snørrungen og skal ikke skryte på meg at jeg fikk med meg det albumet før etter nevnte mesterverk. For ja, debuten var god og hardtslående den, men hva med dette opphausede, skitne underet fra 2009 da? Jo, det var kort og godt et album som forandret livet mitt.


Jeg har aldri opplevd en sterkere musikalsk opplevelse enn den jeg fikk da jeg omsider fikk tak i CD-en fra Namsos sin eneste platesjappe (hvil i fred, Benni’s), og satte den i min sølvgrå og lilla platespiller. Lyden av skitten, engelsk elv og årer som treffer vannskorpa åpner albumet, og illevarslende strykere kommer inn, før noe av de tyngste og tøffeste gitarene ankommer sammen med seige og livsfarlige trommer og bass. Og deretter blir jeg introdusert for en vokalist og låtskriver som skal for alvor vise meg hvordan det skal gjøres. Frank Carter skriker og grynter noe om at England kollapser og at dronninga er død, og jeg er solgt for alltid.


Dette er skitten, deilig og så voldelig slår-og-sparker-deg-over-fuckings-alt-punk som jeg aldri har hørt maken til. Men denne plata er så mye mer enn bare det, den er også helt sinnssykt catchy, og viste meg som tenåring at det er lov å svelge kred-kameler og faktisk lage fengende musikk som samtidig er knallhard, og at det faktisk gjør musikken så sinnssykt mye bedre. Også viste Carter meg at politikk kan være interessant og viktig, før han i flere år etter viste meg at psykisk helse er noe vi må snakke om også.


Så ja, dette forandret livet mitt.


Recent Posts

See All
1/2
1/1
1/2
1/1