top of page
  • Writer's pictureEric Sharma

Ukas Klassiker: Ottar Slettjord SkifteOttar Slettjord Skifte er vokalist i bandet Shaving The Werewolf som er aktuelle med sin nye musikkvideo "Adapt And Die". Og ikke nok med det... han har også skrevet "Ukas klassiker"!


THE BODY - I SHALL DIE HERE


"En del av det jeg sysselsetter meg med mens jeg beveger meg gjennom det sorte hullet som livet mitt tidvis oppleves som er å finne det perfekte soundtracket.

Det begynte med Michael Jacksons og Kiss' "mørkere" affærer før jeg fant fram til Marilyn Manson og Korn. Derfra har jeg trålet gjennom black metal, grindcore og japansk harsh noise m.m.


Mang en kveld har blitt tilbragt i selvforaktens (og den generelle foraktens) omfavnelse mens tankene druknes i støy som gjør dem overkommelige.

Spol fram til 2016 da jeg endelig gjorde mitt sårt trengte dypdykk i The Body.


The Body er en eksperimentell duo fra Statene som startet i 1999, med Chip King på gitar og vokal og Lee Buford på trommer og programmering.

De har siden sin tilblivelse utforsket et lydbilde som først og fremst er forankret i metallens estetikk, men med et større fokus på stemning.


Nå, The Bodys bagasje er blytung av fete utgivelser, som "No One Deserves Happiness" og deres siste "I've Seen All I Need to See", men det som snudde opp/ned på min opplevelse av å være en musikknyter og utøvende bråkebøtte var deres epos fra 2014, forførende tittulert "I SHALL DIE HERE".


Aldri før hadde jeg vært borti slik en vakker forening av elektroindustrielt støy, infernalsk vræling og endeløs fortvilelse.


For meg hørtes det ut som at duoen har sluppet en mikrofon ned i avgrunnen og tatt opp hva enn de fikk fra det som rørte seg nedi der. En nydelig dynamikk beveger seg som en dansende hammer fra det helt stille og ubehagelige, via forvrengte samples og kornete pads, over til gitarer, trommer og vokal så oversaturert av vreng og intens jævelskap at hjernen ens vil forlate i protest! <3


Jeg skulle ønske jeg trodde på gud så jeg kunne ha noen å be til om at jeg en gang får en lignende lytteropplevelse igjen."
Recent Posts

See All
bottom of page