top of page
  • Eric Sharma

UKAS KLASSIKER: Ole Urke Viik


Foto: Kim Hvashovd


Ole Urke Vik er vokalist og gitarist i Latter Day Satans (ute med ny EP nå!), Nadir og Jagged Vision. Han er denne ukens servitør av "Ukas Klassiker".


Black Sabbath - Headless CrossÅ plukke bare én klassiker å skrive om er vanskelig. Skal jeg velge en klassiker fra barndommen, eller kanskje fra de definerende tenårene? Skal jeg kanskje skrive om mitt favorittalbum gjennom tidene: One King Down - Bloodlust Revenge, som med sin versjon av metalliske hardcore og råskap har inspirert mye av musikken jeg har skrevet? Til slutt landet jeg på den skiva som først kom til sinns da jeg ble spurt om å skrive dette. Black Sabbaths undervurderte perle «Headless Cross» - for en skive! Det er diskutert mye rundt Black Sabbath uten Ozzy. Og selv om jeg er enig i at de platene er best, så kommer en ikke utenom at Tony Iommi er Sabbath, punktum finale. Bare hør på Heaven & Hell med Dio, helt konge! Men nok synsing, lets get down to business. Headless Cross - oppfølgeren til den fantastiske Eternal Idol.

Vi snakker Heavy Metal med stor, hårete H. Fullspekket med powerscreams og harmonier levert av Sabbaths nest lengste fungerende frontmann Tony Martin, fortreffelige riff av gitarguru Iommi og en gjestesolo av ingen ringere en Bryan May, WOW! Denne skiva har litt av alt. Fetest av alle låter på albumet er tittelsporet, Headless Cross, som kommer med en utrolig rå musikkvideo med stort hår og 80-talls tematikk. Det er noe med denne låta som treffer meg hver gang, og gir meg lyst til å kjøre motorsykkel i baris. Denne låta redda en studiosession med Latter Day Satans. Vi sto skikkelig fast på en låt, og visste ikke helt hvor vi skulle hen. Helt til Headless Cross ble satt på anlegget, og alle visste at vi måtte rippe låta. Så det gjorde vi, og kalte den Give me some Rock! Takk Tony Iommi og Tony Martin!Latter Day Satans har sin nye EP "The Very Best Of" er ute nå!

Recent Posts

See All
1/2
1/1
1/2
1/1
bottom of page