top of page
  • Writer's pictureEric Sharma

UKAS KLASSIKER: Kristoffer "Kiffa" Skjæringrud


Foto: Facebook


Leverandør av "UKAS KLASSIKER" denne uken, er ingen ringere enn mannen bak Instagram-kontoen og boka "Ting som sykt kristne ut" og podcasten "Father Son Picnic". Han er også en jævel bak et kamera og har massiv kunnskap om fryktelig mye innen vreng-gitarens rike.


EXTOL - UNDECEIVED


Jeg hadde en bra plan klar her, men ser jo at Ida har kommet meg i forkjøpet og skrevet om Upstrokes - Gonna Get ‘em, så da må jeg finne på noe annet.


En klassiker burde være et album man har hørt på mye og som er relativt kjent, hvertfall i visse miljøer. Det burde også være relativt gammelt, men alder er jo også relativt, så selv om dette albumet kom så sent som i 2000, så var jeg allikevel bare 13 år da det kom, så da burde det kunne betegnes som en klassiker.

Anyway, Extol sitt album "Undeceived" tar oss med på en reise til det mørkeste og tristeste, men basert på at det finnes et lys i tunellen. Første låt på skiva, som er tittelsporet, er definisjonen på en slik sang, tekstmessig.

Man skal ikke lytte til enkeltlåter på denne skiva. Man skal høre på den fra start til slutt. På samme måte som tittelsporet er en reise, er hele albumet en reise. Med en beinhard og brutal start, blir man kastet rett inn i et landskap som kun dette albumet kan vise deg og etter bare fire låter, er det så utrolig riktig å plassere spor nr 5: "Meadows of Silence". Bare så vi får en liten break før "Shelter" rolig drar oss inn i denne sort/hvitt-verden av død, fordervelse og håp.

Det samme breaket får vi med "Abandoned" som er nest siste track før hele granaten sprenges i form av "And I Watch" og livet er komplett.


Dette albumet skal som nevnt lyttes til i sin helhet, ekstremt høyt og alene!Recent Posts

See All
bottom of page