top of page
  • Writer's pictureEric Sharma

Ukas Klassiker: Karsten Blomstrand


Foto: Stian Larsen


Karsten Blomstrand er trommeslager for Islandsgate, Lameducks og har spilt trommer i mange band og prosjekter. Han har også hørt uhorvelig mye skiver i sin tid. Denne uka legger han frem sin "Ukas Klassiker"!


Operation Ivy - UnityÅ velge en plate som har tålt tidens tann og blitt bedre med åra er null stress! Men å finne et album som i tillegg har ræva lyd og spelling samtidig som det har gjort noe med samfunnet og sjangeren, så finnes det ingen over og ingen ved siden av Operation Ivy med skiva "Unity"!


Første gangen jeg hørte Operation Ivy var da jeg så en Thrasher skateboard film på VHS sommeren 1995 hvor de hadde med låta "Crowd". Lite visste jeg da jeg satt der med gåsehud og blod-digga det jeg hørte at jeg skulle grunnlegge Lame Ducks som norges første ska/punk band 13 Desember 1996.


Den skiva var selve grunnlaget da vi skapte Lame Ducks. Operation Ivy hadde ingen blåseinstrumenter, kun ska og pønk som ble spilt ærlig, ræva og intenst. Alt var riktig! Og det var grunnlaget vårt også da Anders Bergmaal og jeg plukket opp instrumente våre. Vi kunne faktisk covre låtene deres uten stress til tross for hvor ræva vi var som musikere, og det ga oss en mestringsfølelse som tok oss videre til å lage egne låter og album.


Den skiva betydde alt, og jeg husker at Anders nevnte at han skulle tatovere album-coveret og at jeg hadde tenkt det samme. Så det endte opp med at ingen av oss gjorde det, men låtene er tatovert så hardt inn i hjernebarken at de mest sannsynlig er det siste jeg tenker på før jeg går 6 fot under.


Selve skiva er et mesterverk uten sidestykke og det finnes ikke en eneste dårlig låt på det albumet. Operation Ivy var en av de første, om ikke det første bandet som mixet ska og punk. Den var selve grunnlaget for en hel scene og en kultur som har blitt utviklet i flere tiår nå. Mye av grunnen til det hadde også endel med at Tim Armstrong og Matt Freeman gikk videre og grunnla Rancid etter Operation Ivy ble oppløst. Som resulterte i en annen av disse tidløse klassikerne "And Out Comes The Wolves" som jeg krysser fingrene for at noen andre her tar opp ;)

Recent Posts

See All
bottom of page