top of page
  • Writer's pictureEric Sharma

Ukas Klassiker: Jompi Myren
Jompi Myren er en av de flotte folka bak Harpefoss Hardcorefestival, et fyrverkeri av en trommeslager bak settet og ukas leverandør av "Ukas Klassiker".


Snöras – Plague Waters


Siden jævla (neida) Anders Bø tok den skiva jeg tenkte på først, så får jeg heller ta for meg en av de mange skattene som har blitt gitt ut på Fysisk Format. Denne «Ukas klassiker» ble oppdaget en sen kveld i en av Møllenbergs mange «bygnings- og forskriftsmessig up-to-date» leiligheter en høstnatt i 2009/2010. Dette var det albumet som for alvor åpnet øynene mine for norsk screamo/hardcore.


Det første som slo meg var den kreative tromminga. Klarer aldri å huske om det var Mads Hornsletten eller Kenneth Lamond sitt verk, men kudos til dere begge for dritbra plater (Heart Of Weakness, Plague Waters). Generelt et stjernelag av musikere på denne plata. Jeg ble ganske så oppslukt av denne plata her på alle mulige måter, og lot meg inspirere av måten å skrive tekster på, artwork- egentlig alt mulig. Jeg nerda no helt jævlig.


Lite visste jeg da at denne platen kom til å definere hvordan jeg selv skulle lage musikk de neste årene En slik erfaring er noe helt spesielt , og jeg er nok ikke alene om denne opplevelsen. Å klare kunststykket med å lage en plate mennesker fortsatt snakker om ett tiår etter den kom ut er en bragd i seg selv av et undergrunnsband, og vitner om hvor definerende den er for sjangeren. Jeg tror også at denne plata kommer til å bli snakket om i årene som kommer. Mye på grunn av avdanka rockere som meg selv som ikke klarer å holde kjeft om disse skivene. ..


Jeg klarer ikke velge ut noen låter som fortjener mer plass enn andre dessverre, da jeg er en firm believer av at plater skal spilles i sin helhet. #true.


Etter min mening burde denne plata være med på din topp 10-liste over screamo/ hardcoreband i Norge. Eller nei, den burde være på din topp 5.Recent Posts

See All
bottom of page