top of page
  • Writer's pictureEric Sharma

UKAS KLASSIKER: Jørgen Øiseth BergJørgen Øiseth Berg er produsent, studiotekniker og musikalsk mixolog. I tillegg leverer han "Ukas Klassiker".


Burst - Lazarus Bird


Denne skiva har er blanding av nesten alt jeg hørte på rundt denne tiden. Den er hard, fin og kosete på samme tid.

Aner egentlig ikke hva som gjør en skive til en “klassiker” eller hvordan man velger én blant hundre. Jeg er egentlig litt usikker på hvorfor jeg havnet på dette albumet.


Jeg har altid hatt en musikksmak som bygger videre i stedet for å endre seg, den utvides.

Den startet hard og enkel men utviklet seg til å elske progressivt og komplisert musikk. Samtidig er jeg også fan av enkle ting, samt at jeg liker det pent og rolig.


Men tilbake til albumet. Det er knall, progressivt og en blanding av mye rart som gjør det spennende hele veien igjennom. Om den har endret noe i sjangeren (eller sjangerene) er vel heller tvilsomt da dette er mer ett sammensurium av mange. The Ocean, Mastodon, Neurosis, eller landsbrødrene Cult of Luna kunne heller ha vært her, men de har alle hørt om.


Denne skiva drar det kanskje litt lenger. Det er heavy, det er groovy og man får en god følelse av at det er sikkelig barskt, men så blir man dratt rett inn I noe rolig, pent, og melodisk. En sikkelig tur, med andre ord.

Kanskje ikke en klassiker ennå, men kan det bli det? Stort mulig.


Bare synd bandet ikke eksisterer lenger. De avsluttet i alle fall på topp.


Jørgen Øiseth Berg er tilgjengelig for studiooppdrag for de på utkikk etter noen til å traktere spaker, skru knotter og hjelpe å produsere knakanes god musikk. Han kon kontaktes bla på facebook.


Recent Posts

See All
bottom of page