top of page
  • Writer's pictureEric Sharma

UKAS KLASSIKER: Eric Sharma


Eric Sharma/Jeg (32) er redaktør for sia du surfer på nå, podcaster, journalist, altmuligmann og musiker.


RAGE AGAINST THE MACHINE - EVIL EMPIRE (1996)

Jeg begynner jeg.


Jeg kjenner presset litt nå. Frykta for å blottlegge meg. Men min klassiker er Rage Against The Machine sin “Evil Empire”. Den kanskje mest eksperimentelle og funky RATM-skiva.


“Evil Empire” kom ut I 1996, men nådde ikke min radar før ca 1999. Det var “Evil Empire”, “Around The Fur” av Deftones og “Load” av Metallica som virra på discmanen eller mini-discen på den tia. Mens jeg følte at alle rundt meg fortsatt hørte på Aqua, Backstreet Boys og annet tvilsomt materie.


Skjønte jeg hva vokalist Zach De La Rocha sang om? NEI. Hadde ikke peil. Jeg skjønte han var jæskla aggressiv over noe. Selv til denne dag har jeg ikke dykket ned i tekstenes betydning. Men det har ikke noe å si. Skiva bare føltes fet. Albumet gynger, spretter, tar livet med ro og skriker deg rett i trynet. Det var helt perfekt for en liten kis i puberteten med lav selvtillit. Og perfekt for en voksen mann med medium selvtillit.


Tom Morello lærte meg at ikke alt må være “toner”. Man kan gjøre masse rart med en gitar. Man må ikke kunne shredde fort for å være original. Effektpedaler er kult å leke med. Og jeg kommer til å leke med gitarpedaler til den dagen jeg dør.


Debut på Billboard 200, en Grammy I boks for den utrolig intense låta “Tire Me” og trippel platinum 4 år etter release er da ett bevis på at det var nok ikke bare jeg som holdt denne hjertet nær.


Drømmen om å se bandet live en dag lever, dog det kjennes lite sannsynlig ut.


Men dette albumet vil alltid være der for meg. Og jeg kommer alltid til å ta meg minst 5 snurr av denne i sin helhet i året til jeg går i grava.


Recent Posts

See All
bottom of page