top of page
  • Writer's pictureEric Sharma

Ukas Klassiker: Eirik Aspaas


Foto: Eirik Aspaas


Eirik spiller gitar i Lokal Politikk etter at han endelig begynte å spille i band, istedenfor å bare booke, eller ta bilder av dem. Han leverer også "Ukas Klassiker"!


UKAS KLASSIKER: NOFX - THE DECLINEHvor gammel er en skive før den ansees som en klassiker? Hvor gammel må man være som person for å bli bedt om å skrive om nettopp dette?


Det å velge en skive som fremstår som en klassikker, og som samtidig har gitt meg veldig mye, er veldig vanskelig. Jeg er vokst opp på skatepunk og grunge, men fikk også mye impulser fra ulike steder og ulike mennesker.


Jeg kunne valgt den skiva som var i samlingen til alle tre jeg bodde i kollektiv med første gang, nemlig Melody Club – Palace Station, men jeg orker ikke begå sosialt selvmord helt enda. Jeg kunne valgt Nirvana – Bleach, som jeg spilte i hjel på kassett, men jeg faller ned på en skive som det egentlig er rart ingen har nevnt i denne spalten enda, nemlig NOFX – The Decline.


Låta som kom ut i 1999 varer i 18 minutter og 19 sekunder, og er til dags dato det kuleste jeg har hørt inne skatepunk. Låta som var så kjip og komplisert å spille inn, at Fat Mike lovet å aldri spille låta live. Nofx hatet visstnok hele prosessen både før, under og etter låta ble til, men jeg er jævlig glad de lagde den.


Det er vanskelig å sette ord på nøyaktig hva det er som gjør denne skiva/låta/konseptet så fet, men det er rett og slett min go-to låt hvis jeg trenger å høre noe gøy. Det er nok også denne skiva og dette bandet som gjør at jeg får kjeft i Lokal Politikk hver gang jeg drar inn noe inspirert av Nofx. Vokalisten vår liker nemlig ikke det han kaller idrettspunk.


I senere tid har de også gitt ut en liveversjon av låta, med et slags orkester. For min egen del ble låta bare fetere! (Kanskje fordi Fat Mike for en gangs skyld var lite ruset).


Lokal Politikk kan bla høres på Spotify nå!Recent Posts

See All
bottom of page