top of page
  • Writer's pictureEric Sharma

UKAS KLASSIKER: Christoffer "Kikken" Vegsund


Foto: Facebook


Mannen som leverer ukens klassiker heter Christoffer Vegsund, mer kjent som "Kikken". Han er trommeslager i Forcefed Horsehead og Livstid. Kikken ble i utgangspunktet litt rådvill når han fant ut at han måtte velge kun et album, men landet til slutt på følgende...


Life Of Agony - River Runs Red (1993)

Å plukke ut en plate som endra livet mitt og som jeg fortsatt hører på var i grunn enkelt. Life Of Agony - “River Runs Red” blastes ofte i bilen min. Da har jeg allsang-fest bak rattet og ingen kan klage på at jeg ikke når opp på de høye tonene, for dem er det mange av!


Jeg husker ikke hvor eller når jeg hørte denne plata for første gang men jeg husker at vi spilte mange Life Of Agony-covers i banda jeg spilte i rundt 1996/1997. Life Of Agony lagde en del svisker på 90-tallet som ble spilt i hjel på fester og vorspiel i min vennekrets. River Runs Red har heldigvis ingen svisker, musikken er en perfekt mix av New York hardcore og grunge. Vokalist Keith Caputo synger med følelsene uttapå skjorta så det river i hjerterota hver eneste gang.


Det synges om selvmordstanker, fraværende foreldre og rusmisbruk som om det står om livet. For meg er dette det perfekte soundtracket til ungdomsåra mine. Tekstene og sketsjene satte ord på vanskelige tanker og tok for seg alvorlige temaer som gjorde at mine egne tenåringsproblemer bleknet i forhold.


Bare sett på låta Through And Through og syng med på linja “Smiling’s just a phase yeah and nothing can phase me”. Fy faen så bra! Høres fortsatt friskt ut etter 27 år!

Fun fact som er verdt å nevne er at trommisen i Type O Negative Sal Abruscato spilte trommer på denne plata og albumet er produsert av Type O Negative-keyboardist Josh Silver. “Recipe for success” det. Tror jeg må ut å kjøre en runde, snakkes!Recent Posts

See All
bottom of page