top of page
  • Writer's pictureEric Sharma

UKAS KLASSIKER: Anders Bø


Foto: Anders Bø


Anders Bø er vokalist i Ampmandens Døtre og ukas servitør av "Ukas Album"


NOFX - Punk In Drublic


I 1996 var jeg 12 år gammel og hadde akkurat begynt å interessere meg for musikk. Jeg spilte keyboard, men synes ikke det var noe gøy fordi man fikk lekser på musikkskolen, så ga fort opp det. Stort sett bestod dagene av å spille fotball, klimpre på keyboardet for meg selv, eller henge i kjellerstua til kompisen min. Så, en dag, hadde han fått tak i en vhs med musikkvideoer fra et plateselskap som kalte seg Epitaph. Den videokassetten het «Feel Lucky, Punk? – An Epitaph Video Compilation» og spor nummer 6 var låta «Leave It Alone».

Jeg husker enda videoen til Ruby Soho, Same Old Story av Pennywise (du vet den hvor han drikker melk rett fra kartongen. Rått!) og American Jesus av Bad Religion. Ja, den med svømmemaska. Men det var en låt som gjorde et uslettelig inntrykk; Leave It Alone. Jeg var frelst og det var det råeste jeg hadde hørt. Da ble det til at man kjøpte plata den var fra, legendariske Punk In Drublic. Den skiva hadde som kjent kommet to år tidligere, men var fortsatt tilgjengelig på det jeg tror var Akers Mic på Liertoppen. Rett opp der. Kjøpe cd. Låse døra til rommet. Lytte. Jeg ble slått i bakken. Alle låtene var konge. Elska alle som en. Bortsett fra Reeko. Åpenbart. Men hva er ikke en klassiker uten en drittlåt? I alle fall fram til 1:53. Også har skiva bonusspor! Det var tider. Masse stillhet før kødding på slutten av siste låt. Punk In Drublic er for meg en evig klassiker og en skive som åpna utrolig mange dører til annen musikk. Det var, for meg, starten på den virkelig store musikkinteressen, og jeg synes plata holder seg den dag i dag. Kanskje er det nostalgien som tar meg, men samme det. Dette var også starten på perioden hvor jeg oppdaget nye band etter hvilke band som ble takket av andre band jeg likte. Du vet, inne i bookleten på cden. Det bør man begynne med igjen! Jeg brukte ukelønna på å kjøpe en plate fra et band som ble takket av NOFX eller Bad Religion eller andre band jeg digga. Sånn oppdaga jeg nye band hele tiden og det var mye bedre enn at Spotify anbefaler ut fra en algoritme. Drit. Mot den moderne plateanbefalingen!


Takk for oppmerksomheten. Nå skal jeg sette på dette mesterverket på vinyl og ta meg en velfortjent pause her på hjemmekontoret.

Recent Posts

See All
bottom of page