top of page
  • Bjørnar Kristiansen

Ti coverlåter du burde høreDet er noe eget med en god poplåt. Refrengene man husker, kanskje tilogmed nynner på. Men vi liker jo rock og metal, ikke sant? Så hva skjer når man blander de to? Det må jo bli som vann og olje. Eller? Neida, det kan bli fabelaktig bra faktisk. Så i dag kjører vi igjennom ti låter som burde løfte helgen din et hakk eller to.


A Day To Remember - Since U Been Gone (Kelly Clarkson) Kelly Clarksons gigantiske poprocklåt gjør seg godt alene, men A Day To Remember leverer virkelig godsakene med deres versjon. De beholder alt det beste fra originalen, men legger til alle sine signaturtriks. Det funker!New Found Glory - Kiss Me (Sixpence None The Richer)

Husker du filmen "She´s All That"? Ikke vi heller. Men vi husker alle singelen til Sixpence None The Richer som var fra den filmens soundtrack. En oversøt poplåt med nok hooks i seg, så man kunne fiska med den. Og med New Found Glory sin energiske pop-punk oppå det, så får man gull.Limp Bizkit - Faith (George Michael)

Essensen av Fred Durst og hans Limp Bizkit lukter sterkt av douchebag, men ingen kan sette tvil ved at bandet virkelig omfavnet George Michaels "Faith" og gjorde den til sin egen. Alle kjennetegnene er tilstede, men like mye får vi mye attityde i monitor. Moro på fest, om ikke annet!The Amity Affliction - Can't Feel My Face (The Weeknd)

Ble du ordentlig lei landeplagen til The Weeknd? Sånn ordentlig klar for en porselensoperette? Vel, forbered deg på mer av det samme. Bare bedre.Alien Ant Farm - Smooth Criminal (Michael Jackson)

Hvis du synes det føles feil når du hører musikken til avdøde Michael Jackson, og du får en bitter smak i munnen, så finnes det en mengde gode covere av mannens musikk der ute. Alien Ant Farms versjon av "Smooth Criminal" er én av de.


Lower Than Atlantis - A Thousand Miles (Vanessa Carlton)


Her hjemme må nok Vanessa Carlton regnes som en one hit-wonder med sin pianotunge klassiker. Lower Than Atlantis sin versjon av låta gjør den til en låt du kan sette på vorspiel med de tøffeste folka i klassen, uten at du får juling. Mulig en kilevink eller to, men du unngår legevakta.Linkin Park - Rolling In The Deep (Adele) Det passer meget bra med en Adele-cover i disse tider, da den store stemmen fra England har akkurat sluppet sitt nyeste album, "30". Og at det er en liveversjon med legendariske Linken Park, skader virkelig ikke.Leo Moracchioli feat. Priscila Serrano - What Is Love (Haddaway)

Vi må jo ha med vår egne Leo når vi tar for oss metalartister som covrer poplåter. Mannen er jo kjent over hele verden for arbeidet sitt på YouTube. Den største norske artisten, som ikke er særlig kjent her hjemme? Mulig. Uansett, denne låta smekker utrolig bra. Priscila Serranos bidrag løfter det hele til uante høyder.Our Last Night - Lose Yourself (Eminem)


"Lose Yourself" har muligens blitt Eminems største klassiker, i en ellers meget solid rekke med hits. En del av den popkulturelle ryggmargen. Og selv om Our Last Night ikke er verdens mest kjente band, så har de virkelig levert til tusen på sin versjon.August Burns Red - Baby One More Time (Britney Spears)


August Burns Red var allerede godt på vei, men da de covret Britney Spears gjennombrudd, tok de av. Versjonen var overalt på internett da den kom, men like mye står den fortsatt benstøtt den dag i dag.Halestorm - Bad Romance (Lady Gaga) Lzzy Hale og hennes Halestorm løfter "Bad Romance" fra dansegulvet og inn i moshpiten, med breakdowns og allsangverdi til en sprekkfull mengde. Utrolig tøft, beinhardt og perfekt for fest.Ti låter som burde passe perfekt på enhver spilleliste, der to verdener møtes. Kleint for noen få, men artig og fett for de som skjønner greia. God helg og skål, grailers!


Recent Posts

See All
bottom of page