top of page
  • Writer's pictureEric Sharma

This One Goes To Eleven: Steffen OveraaOctohawk sitt nye album "Animist" er å få hørt nå og vi har huket tak i vokalist og tangenttrakterer Steffen Overaa for å få han til å svar på våre 11 faste spørsmål.1. Beskriv bandet ditt med tre ord. Intet mer, intet mindre.


– Dirty, rare, trivelige


2. Hva er det første bandet som gav deg mersmak for tyngre musikk?


– Pantera. Men egentlig en kombinasjon av de 4 store inspirasjonskildene på tidlig 90-tall: Pantera, Machine Head, Sepultura og Korn. Noen har tålt tidens tann bedre enn andre.


3. Var det mange likesinnede rockere der du vokste opp?


– Det var mange miljøer i Drammen og omegn på 90-tallet som drev med metal og alternativ rock. Episenteret var Victoria Kulturhus, et fristed for punkere, rappere og metalheads. Masse kule konserter, øvingslokaler, demo produksjon – alt ledet av frisinnede voksne. Sånn i ettertid; hva mer kan man ønske seg? Shout-out til Raymond Smith og Sadi Emeci!


4. Hva er din beste konsertopplevelse?


– Uff, den er hard. Men jeg må vel velge Tool på Roskilde 2006…. eller Gojira på Hove 2007….eller Mast…


5. Hva er din verste?


– Den er lettere, Guns N’ Roses, Roskilde 2005/2006! Venta på at han sulliken Axl i en time eller no, så trenger’n pause etter 15min med sur hvesing på scenen, hva f#*n!? Man bør holde en viss standard for gamle fans, eller la det være.


6. Om du måtte velge kun 1 måltid på rider´n din resten av livet, hva ville du valgt?

– Drammens sjuretter: Kebab og sekspakning. Aass- oppskriften på suksess!


7. Meat Loaf? Yay or Ney? Hvorfor?


– Artistnavnet er sprekt, musikken er meh… så, Ney!


8. Hva er det mest slitsomme med å spille i akkurat ditt band?


– Kombinasjonen overdimensjonert backline og verdens lengste trapp til et øvingslokale. Men det holder rumpene stramme, det kan komme godt med om vi måtte falle tilbake på en boybandkarriere …9. Hvor viktig kjennes det å komme seg på veien og spille konsert og festivaler med tanke på mindre fysisk platesalg?


– Fysisk platesalg vil aldri komme tilbake til tidligere høyder, og streaming gir ikke til salt på maten engang. Man er derfor avhengig av å spille konserter eller være et unikum på en digital kanal, helst begge deler. Publikum har omstilt seg raskt, man når langt høyere målgrupper via digitale kanaler nå enn for 1 år siden. Jeg håper disse digitale eventene i beste fall blir et supplement fremover, og ikke en erstatning for fysiske events, for verdien av konserter og festivaler kan uansett ikke diskuteres, verken for artist eller publikum.


10. Slett ett band fra jorden og forklar hvorfor.


– Chumbambwamba, eller hva f#*n de heter!? Den ene låta de har, er lyd-terror! Dem kan vi slette!


11. Hva gjør DU om du skrur opp til 11?


– Man skrur simpelthen ikke opp til 11 og setter seg rolig ned igjen. Da skal det gaules, headbanges og spilles lufttrommer. Det er en naturlov, man kan ikke no for det!Octohawk sitt album "Animist" kan høres der god musikk høres nå!

Recent Posts

See All
bottom of page