top of page
  • Writer's pictureEric Sharma

This One Goes To Eleven: Rikke Karlsen


Foto: Kastriot Ziberi


Om man slår opp ordet "Doom" i engelsk-norsk ordbok, finner man garantert et bilde av Rikke Karlsen. Med gitartraktering i Doom/Sludge-bandet Dwaal og som medprogramleder i radioprogrammet "Doom di Doom" så er ordet "Doom" uungåelig. Dermed var tiden kommet. Vi har selvsagt stilt Karlsen de vanlige 11 spørsmåla vi!


1. Beskriv bandet ditt med tre ord. Intet mer, intet mindre

- Bandet kan beskrives med 3 ord som står i sterk kontrast til beskrivelsen av selve musikken: Hyggelig, varmt og koselig.


2. Hva er det første bandet som gav deg mersmak for tyngre musikk?

- Alexisonfire, Deftones, og Mastodon. De gav mersmak samtidig, så alle må med!


3. Var det mange likesinnede rockere der du vokste opp?


- Ingen, men var veldig heldig med familien min sin smak for tyngre musikk! Ellers hadde sørlandet en god del blues gitarister, og idol musikere med skinn armbånd og tribal tatoveringer å se opp til. Det funket jo det også …


4. Hva er din beste konsertopplevelse?


- Fysj, så vanskelige spørsmål! Men må bli mitt første møte med Mastodon sammen med min bror Lasse på Hove festivalen i 2007. To veldig unge søsken som sto helt foran i øspøs regnvær uten å forstå konsekvensene av sin egen plassering. Plutselig var vi midpunktet for en moshpit, og plutselig ble jeg forsøkt stanget ned av en villmann i blå maske med horn! For en minnerik kveld.


5. Hva er din verste?


- Det er lett. The Cumshots på Quart-festivalen i 2004! Herre***, jeg var jo bare barnet alene på festival for første gang! Lite hjalp det at bildet av herligheten var blåst opp som hovedbilde uten sladding på forsiden av Fædrelandsvennen dagen derpå.

6. Om du måtte velge kun 1 måltid på rider´n din resten av livet, hva ville du valgt?


- Pizza. Alltid!

7. Meat Loaf? Yay or Ney? Hvorfor?


- Ney. Han ser ned på klimaforkjempere, og støtter Trump. Så, ney takk! Også liker jeg bokstavelig talt ikke metal loaf heller. (Var jeg kjip nå?)


8. Hva er det mest slitsomme med å spille i akkurat ditt band?


- Ingen hører seg selv og hverandre, men ampene liker likevel å kortslutte.


9. Hvor viktig kjennes det å komme seg på veien og spille konsert og festivaler med tanke på mindre fysisk platesalg?


- Konserter og festivaler er måten man øker platesalg på eller er dette et lurespørsmål ifht streaming *klaging jeg ikke forsto? Neida, det kjennes uhyre viktig i det å spre musikk til alle kriker og kroker! Så fremt noen dukker opp.


10. Slett ett band fra jorden og forklar hvorfor.


- Slett Creed! Jeg forstår humoren (takket være Kristian Valen), men ikke musikken. Her må det nevnes at jeg var vitne til en intimkonsert med overnevnte band som tydelig inspirasjon. Latterkrampen kom spontant, og jeg måtte løpe til nærmeste toalett, i fare for å fornærme vedkommende og bandets besteforeldre.


11. Hva gjør DU om du skrur opp til 11?


- Jeg gjør 10 høyere. Nei, det var en flau Spinal Tap kopi. Jeg overkompenserer når jeg skrur opp til 11, fordi jeg egentlig aldri skrur meg høyere enn 6. Liker at få hører det jeg spiller, mens resten av bandet er på 10 (Altså like høyt som 11).


Dwaal sitt nyeste album "Gospel For The Vile" kan høres der god musikk høres nu.

Recent Posts

See All
bottom of page