top of page
  • Writer's pictureEric Sharma

This One Goes To Eleven: Mika Martinussen


Beaten To Death i aksjon. Mika er han mest bredbeinte med bass. Foto: Uvisst


“This One Goes To Eleven” stiller vi musikere 11 spørsmål om diverse ting. Verre erre ikke. Denne uka: Mika Martinussen fra Beaten To Death1. Beskriv bandet ditt med tre ord.


- Slitsomt. Morsomt. Ensomt.


2. Hva er det første bandet som gav deg mersmak for tyngre musikk?


- Litt avhengig av hvordan vi definerer ”tyngre” er det ett av disse: Kiss, Iron Maiden, Metallica. Bombe!


3. Var det mange likesinnede rockere der du vokste opp?


- Nå er vel ikke ”rocker” en betegnelse jeg ville brukt om meg selv på den tiden, ettersom jeg spilte cello, hadde hockeysveis og Poco Loco-genser. Men joda, det var et par jevnårige gutter i gata som hadde både trommesett, bass og gitar. Hos han ene prøvde jeg å spille Iron Maiden på trommer, og hos han andre Testament på gitar. Begge deler gikk like dårlig, så da ble det heller bass i et puddelrock-coverband.


4. Hva er din beste konsertopplevelse?


- Tenker disse tre hører hjemme på pallen: første gang jeg hørte Meshuggah (i en gymsal (!) i Stockholm’99), første gang jeg hørte Tribal Tech (samme by og år, på Fasching) og første gang jeg hørte Motorpsycho (i Tromsø, på Polar Music Festival’94). Når jeg tenker meg om, har vel ALLE konsertene med de nevnte banda vært av et kaliber som fortjener pallplassering.


Andre band som har levert konserter jeg aldri glemmer er bl.a. Dillinger Escape Plan, Primitive Man, Mats & Morgan, Tom Waits, Rotten Sound, Voi Vod, Roger Waters, Imogen Heap, Bel Canto, M83, Wayne Krantz, Benea Reach og Insense. For å nevne noen.


5. Hva er din verste?


- Der er det vel også tre som comes to mind: Den plagede gitaristen Kenneth Sivertsen med band (ca 1992-1993 på Paletten i Tromsø). Huff, det var flaut for alle involverte. Nick Cave & The Bad Seeds (Roskilde 2012) husker jeg som noe helt jævlig jeg bare ville skulle stoppe. Og til slutt; tidligere nevnte Imogen Heaps elektropop-duo Frou Frou (København 2018). Den er fortsatt vond å tenke tilbake på. Jeg ble altså så skuffet at jeg ikke kunne høre på dem i et par år etterpå. Au.


Jo, også kan jeg jo nevne sist jeg ble ordentlig sint på en konsert. Vi hadde spilt med Beaten To Death på Tons of Rock, og da vi skulle pakke ned merch og forlate området, var jeg nødt til å høre noen låter av.. hva heter de, Sabaton? Altså, fy faen for noe drit. De andre i Beaten bare lo av det sinte søte fjeset mitt. Har også blitt i dårlig humør og gått fra konserter med blant annet Opeth, Satyricon og Cult of Luna. Men la oss ikke rippe opp i det nå, hehe.

6. Om du måtte velge kun 1 måltid på rider´n din resten av livet, hva ville du valgt? Jeg kunne spist thai hver dag. Så da sier jeg Massaman Curry. Nam nam.


7. Meat Loaf? Yay or Ney? Hvorfor?


- Jeg tror jeg bare har hørt den der ene låten. Som ikke ga meg noe. Så da blir det vel et sted mellom ney og zzzzzz.


8. Hva er det mest slitsomme med å spille i akkurat ditt band?


- Å spille konserter med det. Som den store filosofen Roger Murtaugh sa det: ”I’m too old for this shit”.


9. Hvor viktig kjennes det å komme seg på veien og spille konsert og festivaler med tanke på mindre fysisk platesalg?


- Nå henger ikke de to tingene nevneverdig sammen for vår del, men joda, vi kjenner på at det er forferdelig lenge siden sist, og har jo lyst til å tralle litt for folk i ny og ne så de ikke skal glemme oss helt.


10. Slett ett band fra jorden og forklar hvorfor.


- Hm, det var overraskende vanskelig å svare på. Det skorter jo ikke på band jeg ikke liker, men de kan jeg jo bare la være å høre på. Hm. Men ok, i dag leste noe guffent om Die Antwoord, og hvis det stemmer, så kan jeg godt velge dem. Også er jeg litt usikker på hva jeg synes om at mine gamle favoritter i Yes fortsatt holder på. To utgaver av bandet, litt i overkant mye geriatri i monitor, en rotete mix av gammel Yes og skikkelig gammel Yes… Vi får snakkes igjen etter neste gang jeg får sett dem.

11. Hva gjør DU om du skrur opp til 11?


Får kjeft fra de andre i bandet. Sårende.


Det spellemannsnominerte albumet "Laat Maar, Ik Verhuis Naar Het Bos" og andre herlige godbiter finner du til salgs på https://beatentodeath.bandcamp.com/

Recent Posts

See All
bottom of page