top of page
  • Writer's pictureEric Sharma

THIS ONE GOES TO ELEVEN: Kjell Åge "Mr Damage" Hartveit Karlsen


Foto: June Witzøe


I “This One Goes To Eleven” stiller vi musikere 11 spørsmål om diverse ting.

Verre erre ikke. Idag spør vi selveste Kjell Åge Hartveit Karlsen aka Damage-Karlsen fra bla band som Chrome Division, The Cult Of Destiny, World Of Damage og Breed.


1. Beskriv bandet ditt med tre ord. Intet mer, intet mindre.


– Verdens beste band.


2. Hva er det første bandet som gav deg mersmak for tyngre musikk?


– AC/DC. Jeg husker at var ni år gammel, og “Live At Donington” akkurat hadde kommet ut. Jeg fikk låne den på kassett av min storebror, og straks jeg fikk høre live versjonen av “Jailbreak” var jeg hektet. Jeg ville bli som Angus Young, som jeg mener til dags dato er selve symbolet på en gitarhelt. Han er så sinnsykt rå!


3. Var det mange likesinnede rockere der du vokste opp?


– Jeg innser nå at jeg har vært veldig heldig med tanke på min oppvekst og venner rundt meg, for jeg hadde alltid kompiser å spille i band med. Det har alltid vært musikk rundt meg, helt fra da mamma spilte Abba, Kenny Rogers og Elvis på vinyl, til mine søsken som spilte alt fra AC/DC til Bon Jovi, Metallica, DIO og alt annet som gikk under rock og metall sjangeren. Jeg har som sagt spilt i band så lenge jeg kan huske, så ja, vi var mange likesinnede rockere de stedene jeg vokste opp.


4. Hva er din beste konsertopplevelse?


– Ah, de er det så mange av...men det må jo være første gang jeg så AC/DC live. Det var den 3.november 2000, på Stiff Upper Lip turnèen, Oslo Spektrum. De begynte hele showet med “You Shook Me All Night Long”...og resten er historie. Da fikk jeg en leksjon i hva det vil si å være ett av verdens feteste live band.


5. Hva er din verste?


– Oj, ja si det du! Hmmm...det er jeg usikker på gitt, er liksom ikke noe som har brent seg inn i hjernebarken som en forferdelig konsertopplevelse, men det har nok vært noe jeg motvillig har måttet se på festivaler fra tid til annen.


6. Om du måtte velge kun 1 måltid på rider´n din resten av livet, hva ville du valgt?


– En digg burger med søtpotetfries, og en cola zero. ahh….YES!!


7. Meat Loaf? Yay or Ney? Hvorfor?


– Hverken eller for min del...musikal rock er ikke noe for meg...han har riktig nok en del fett, men det er ikke noe jeg setter på.


8. Hva er det mest slitsomme med å spille i akkurat ditt band?


– Å være så groteskt populær. Får jo ikke gå i fred noe sted, alle skal alltid ha autografer, selfies, BH-er blir kastet på meg bare jeg er på butikken for å handle...you name it. Det er noe dritt, men det er jo baksidens medalje av det å spille i så mange sinnsykt fete band som jeg spiller i dessverre. Nå vet jeg hvordan The Kardashians har det...eller mer riktig sagt, nå vet The Kardashians hvordan JEG har det.


9. Hvor viktig kjennes det å komme seg på veien og spille konsert og festivaler med tanke på mindre fysisk platesalg?


– Jeg vet faktisk ikke. Det virker som at hvis ikke alt både ser og høres proft ut på sosiale medier, YouTube og den slags, så får man heller ikke så mange oppdrag. Før kunne man turnere seg opp og frem, men nå virker det som at det er blitt litt omvendt på mange måter. Har man fete videoer og fet musikk, pakket inn i en proff wrapping, og er flink til å promotere seg selv, og derav forhåpentligvis får en del spins på Spotify og Youtube, så booker festivalene deg inn om du er populær nok. Det er slik jeg opplever det iallefall. Så kan man diskutere om det er bra eller bad. Det som er bra med det etter min mening, er at alle har en fair sjanse til å bli sett og hørt, hvis man virkelig vil det, og legger ned de nødvendige timene som skal til for å sy det hele sammen. Det avhenger så klart av at man både har viljen, tiden og midlene for å kunne utføre den jobben.


10. Slett ett band fra jorden og forklar hvorfor.


– Kanye West. Fjern den jævla weed-røykende fjotten fra jordens overflate. Hvorfor? Fordi det er godt å ha noen å hate. (ref. Raga Rockers)— Kanye West. Fjern den jævla weed-røykende fjotten fra jordens overflate. Hvorfor? Fordi det er godt å ha noen å hate. (ref. Raga Rockers)


11. Hva gjør DU om du skrur opp til 11?


– Da spiller jeg enten Pantera eller AC/DC HØYT, og skriker med til jeg blir hes, gjerne i bilen, og skriker samtidig til alle som kjører sakte. Tør ikke å tenke på hvordan jeg hadde oppført meg i trafikken hvis jeg hadde kjørt enten Tesla, BMW, eller Audi...da hadde jeg fått juling på stedet, garantert.


The Cult Of Destiny sitt ferske selvtitulerte debutalbum er ute nå!

Recent Posts

See All
bottom of page