top of page
  • Writer's pictureEric Sharma

THIS ONE GOES TO ELEVEN: Karl Pedersen


Foto: Annika Linn Verdal Homme


I “This One Goes To Eleven” stiller vi musikere 11 spørsmål om diverse ting.

Verre erre ikke. Denne uka: Karl Pedersen fra Heave Blood & Die


1. Beskriv bandet ditt med tre ord. Intet mer, intet mindre.


– Fanden i vold

2. Hva er det første bandet som gav deg mersmak for tyngre musikk?


– Vanskelig å trekke frem kun et band, som tenåring hørte jeg mye på det samme rælet som alle andre tenåringer hører på når de lærer seg å spiller gitar. Noe senere i tenårene oppdaga jeg lokale band fra Tromsø som Box of Mothers, et band som skjøt meg inn i en slags post-hardcore fase, jeg gjorde et desperat pubertalt svalestup i plateselskapet Deathwish, der fant jeg band som Deafheaven, Birds In A Row, Code Orange Kids og Modern Life Is War. Lite av det her er min kopp te i dag, men det er kult med blast from the past av og til.


3. Var det mange likesinnede rockere der du vokste opp?


– Ja og nei. Jeg vokste opp på Ringvassøy som ligger en snau time fra Tromsø, der var det nesten en mil til naboen, mye gitar og dataspill i isolasjon, ikke mye som har forandra seg der nei. Jeg flytta på hybel for å gå på videregående i Tromsø. Som ung støy spire føltes Tromsø som en metropol av ny og spennende musikk.


4. Hva er din beste konsertopplevelse?


– Vi spilte på bukta i 2018, rett etter oss spilte Slowdive på den største scena. Jeg har aldri gjort en så kjapp nedrigg, jeg løp backstage, knakk en pils og så hele konserten til Slowdive side stage. Etter konserten fikk jeg hilst på både Goswell og Halstead.


5. Hva er din verste?


– Vi spilte på en P3 scene på Slottsfjell, det må ha vært den første konsertene vi spilte utenfor Nord-Norge. Det første skuffet var at jeg måtte spille med en sånn bedriten TC Electronic combo bassforsterker, lav rocke faktor. allerede på linje sjekken var jeg snurt og skjønte at dette kommer ikke til å bli noe særlig til konsert, vi begynner å spille og etter to låter mister jeg lyden i bassen, og ender opp med å late som om jeg vet hva jeg skal gjøre med lemmene mine når jeg ikke holder et instrument resten av settet.


6. Om du måtte velge kun 1 måltid på rider´n din resten av livet, hva ville du valgt?


– Jeg er veldig glad i bra get-in mat, noe digg grovbrød fra et lokalt bakeri med godt utvalg i pålegg og grønnsaker. Evt pils.

7. Meat Loaf? Yay or Ney? Hvorfor?


– Kan fucke med Meat Loaf i den legendariske rolla som Bob i Fight Club. Musikal rock er og forblir råttent, usmakelig, uspiselig, frastøtende, jævlig, ondartet og dårlig. Dette spørsmålet avbrøt min første lytt av den nye Viagra Boys skiva med en kvalmende oppfrisker av Bat Out of Hell, skam på deg Sharma.

8. Hva er det mest slitsomme med å spille i akkurat ditt band?


– Vi bor gruppert i hver vår ende av landet med en kjøreavstand på 1734 kilometer, vi er fire som bor i Oslo og to i Tromsø. En annen ting er at vi fort får overtenning når vi spiller konsert, og det går ofte utover samspillet, klikker vi helt havner vi lett i hver vår musikalske og fort atonale boble.


9. Hvor viktig kjennes det å komme seg på veien og spille konsert og festivaler med tanke på mindre fysisk platesalg?


– Jeg spiller ikke støyete rocke basert musikk fordi jeg tenker på platesalg. Det er fett at vi attpåtil kan gå i null eller til og med kan forlate en venue med en løk eller to til overs, men det kan ikke være et mål at vi går i pluss. Vi er såpass heldige at vi har et plateselskap i ryggen som holder på samme filosofi. Å spille konserter har så langt i mitt “voksne” liv vært det som har gitt meg mest, og det å ha vært så heldig at vi har fått spille foran mennesker rundt i hele Norge har vært mye mer givende enn X antall solgte vinyler.


10. Slett ett band fra jorden og forklar hvorfor.


– Kanskje Aiming For Enrike, det er så jævlig bra at det får oss andre til å se ut som amatører.


11. Hva gjør DU om du skrur opp til 11?


– Hjemmelaget pizza til middag, jeg har sett meg smått lei av at all pizza skal ha tynn bunn, jævla napolitansk-Grünerløkka mas med naturvin opp til halsen (sorry Vaterland som passer på at jeg får penger på kontoen). Jeg har gått aktivt inn for å lage pizza med feit bunn toppet med kun tomatsaus og Norvegia. Etter en runde med TRUE NORWEGIAN PIZZA, kan jeg fort finne på å styrte en sekser Tuborg å spille Witcher 3 eller Crusader Kings 3 til klokka fort blir 3-4 på natta.


Heave Blood & Die sitt kommende album "Post People" slippes 5. Februar!

Recent Posts

See All
bottom of page