top of page
  • Writer's pictureEric Sharma

THIS ONE GOES TO ELEVEN: Jakob Skogli


Foto: Facebook / Jakob Skogli


1 musiker, 11 spørsmål. Enkelt og greit. Denne uken: vokalist og gitarist Jakob Skogli fra Atena og Gutt (20).


1. Beskriv bandet ditt med tre ord. Intet mer, intet mindre.


– Kjærlighet, subwoofer, datamaskin.


2. Hva er det første bandet som gav deg mersmak for tyngre musikk?


– Husker godt at jeg kjøpte Back in black på familieferie i Newcastle som barn. Fyrte opp discmanen på hotellrommet og så meg ikke tilbake.


3. Var det mange likesinnede rockere der du vokste opp?


– Ja, faktisk. I løpet av tidlig tenår (tenk ca MCRs The Black Parade til Foo Fighters’ Wasting light e.kr.) vokste det frem et ganske livlig rock- og metallfokusert bandmiljø på ungdomshuset g60 i Drammen. På det mest intense var det konserter 1-2 ganger i måneden, godt oppmøte og mange band. Ingen klarte å spille inn noe som låt bra, så fokuset ble lagt på å spille gode konserter, bli tighte og verdsette en god konsert. Den mengdetreningen har mange av oss nytt godt av. Når vi ser tilbake på det skjønner vi at vi var sykt heldige. Det var en veldig positiv greie som mange bygget opp under bare ved å møte opp. Takk til alle de. Rester av det miljøet finner du i dag hos oss i Atena og i albumaktuelle Frostbitt.


4. Hva er din beste konsertopplevelse?


– Den fant sted 22.mars 2014 på et smekkfullt John Dee. Jeg var 20. Så først Northlane på tur med sitt beste album og originale vokkis. Så fikk jeg endelig se Stray From the Path, med masse vikarvokkiser fordi ett eller annet familiedrama hadde sendt Drew hjem fra turneen. Deretter gull-lineup-Architects som headliner (på john dee!?) og absolutt alle metallbekjente jeg hadde i pit. Husker det som en euforisk tåke av svette og øl. Perfekt storm, rett og slett.


5. Hva er din verste?

– Ghost som support for Trivium i spektrum, 2011. Husker 17 år gamle meg ble ordentlig blodkokende provosert over hvor dørgende kjedelig det var. Her hadde man dratt langveis fra til storbyen, på en skolekveld, for egne penger, også står de pikk stille og nynner over lav gain? Jeg blir nesten fortsatt sur. Gikk glipp av Insense pga kø også. Faen altså.


6. Om du måtte velge kun 1 måltid på rider´n din resten av livet, hva ville du valgt?

– Slår et slag for taco. Kan ikke bli dårlig stemning da. De som spiser taco sammen, forblir sammen.


7. Meat Loaf? Yay or Ney? Hvorfor?


– Jeg får si yay. Alle one-hit-wondere som klarer å gjøre karriere på det fortjener respekt. Syns låta hans er helt ok.


8. Hva er det mest slitsomme med å spille i akkurat ditt band?


– Å være det svakeste leddet. En stemme som ryker er mye mer ubeleilig i en live/turné-situasjon enn noe teknisk som ryker på et instrument og kan byttes asap. Et slitsomt ansvar. Godt det er verdt det!


9. Hvor viktig kjennes det å komme seg på veien og spille konsert og festivaler med tanke på mindre fysisk platesalg?


– Det er veldig viktig. Først og fremst fordi det er live-spilling som gir mening med musikk. Alle kan spille inn noe i dag, men ikke alle klarer å levere en god konsert. Spesielt når man driver med noe som handler så mye om trøkk og energi som Atena, er det alltid motiverende og givende å drive med konserter. Vi hadde en rå kveld på Parkteateret akkurat før pandemien sprakk, så vi gleder oss fortsatt til å ta opp tråden etter den. Mindre blakk blir man også, som du hinter til, og det har mye å si for hvor mye vi får spilt.


10. Slett ett band fra jorden og forklar hvorfor.


– Samfunnet vårt har for lengst beveget seg forbi behovet for Dream Theater. Tenk å lage så mange minutter med musikk, også er det eneste dugende en powerballade og riffet på "The Dark Eternal Night". Bortkastet mengde talent og harddiskplass. Det gjør vondt å tenke på. Mange mennesker jeg tenker godt om har et forhold til det bandet, men jeg er glad i de menneskene likevel og håper de finner veien en dag.


11. Hva gjør DU om du skrur opp til 11?


– Drikker to kopper kaffe og hører på Hacktivist - Cold Shoulders. Da er jeg lettgira.


Atena sitt nyeste album "Drowning Regret & Lungs Filled With Water" er å få hørt på alle streamingsplattformer og bandet lover ny musikk i 2021!
Recent Posts

See All
bottom of page