top of page
  • Writer's pictureEric Sharma

THIS ONE GOES TO ELEVEN: Jørn "Steingrim" Holen

Jørn "Steingrim" Holen er trommis i Vreid. Vreid har i disse dager annonsert re-lansering av Windir sine album på vinyl og en eksklusiv konsert på Karmøygeddon. Les mer om dette her.

1. Beskriv bandet ditt med tre ord. Intet mer, intet mindre.


- Black and Roll.


2. Hva er det første bandet som gav deg mersmak for tyngre musikk?


- Kiss.


3. Var det mange likesinnede rockere der du vokste opp?


- Nei, vi måtte lage vårt eiget miljø, så og sei. Det var bygdedyret mot rockarane egentleg, venner på dagtid og rivalisering utanfor puben på kvelden.


4. Hva er din beste konsertopplevelse?


- Veldig mange store, her må fleire nevnast. Min første Metallica-gig i Stockholm 1993, Sepultura på Kalvøya i 1995 og Slayer på Rockefeller (2005?). Darhthrone/Satyricon/Dissection i Oslo var jo også stas, i hvertfall for "boka"- Må også ta med "myggspray og netting-festivalen" på Notodden, ein særdeles privat affære hos Andre Cosmocrator og gjengen, der vi fekk Slayer-covers i bakhagen frå originalbesetningen til Emperor.. oh the days.


5. Hva er din verste?


- Ikkje musikalsk egentleg, men 3,5 timar på betongen på Valle med Guns'n Roses var ein fysisk utmattelse som aldri blir gløymt.


6. Om du måtte velge kun 1 måltid på rider´n din resten av livet, hva ville du valgt?


- Heimelaga betasuppe.


7. Meat Loaf? Yay or Ney? Hvorfor?


- Nja, jo.. har jo opprinneleg sansen - så gammal Meat Loaf er yay, så lenge det ikkje er duett med Marion Ravn og greier..


8. Hva er det mest slitsomme med å spille i akkurat ditt band?


- Foruten flyplass-kaos (særleg på Charles de Gaulle – styr unna!!) - Kun skøy, god stemning og akkurat passe lange turnear – what's not to like?


9. Hvor viktig kjennes det å komme seg på veien og spille konsert og festivaler med tanke på mindre fysisk platesalg?


- Veldig viktig, nesten essensielt. Ikkje kun pga salg, men fordi det er så inni h… morsomt. Nå har vi lina opp 2021 med masse planlagte gigs, der vi skal både promotere ny Vreid-plate (nr 9 i rekka) som er ute på vårparten, og bl.a headlinergig på Karmøygeddon - der vi skal framføre Windir "1184"-plata i sin heilheit, 20 år etter at den kom ut. Dette blir überstas, så 2021 har til pokker å levere her!!


10. Slett ett band fra jorden og forklar hvorfor.


- U2. Politisk søppelband, tidenes mest oppskrytte.


11. Hva gjør DU om du skrur opp til 11?


- Då er eg i bilen mellom Oslo og Sogndal – bånn gass, bånn pinne – gjerne øve på nye låtar eller spinne gamle classics og volumet på 11.


Recent Posts

See All
bottom of page