top of page
  • Writer's pictureEric Sharma

THIS ONE GOES TO ELEVEN: Håvard Takle Ohr


Foto: Ketil Hardy


“This One Goes To Eleven” stiller vi musikere 11 spørsmål om diverse ting.

Verre erre ikke. Denne uka: Håvard Takle Ohr fra Kvelertak, El Cuero, Bare Egil Band, Young Fogertys og diverse sessionoppdrag.


1. Beskriv bandet ditt med tre ord. Intet mer, intet mindre.


– Kvelertak: Intenst, sjangerrikt og jævlig artig!


2. Hva er det første bandet som gav deg mersmak for tyngre musikk?


– Kiss. Jeg var 4 år da jeg fikk ALIVE! på vinyl. Resten er historie.


3. Var det mange likesinnede rockere der du vokste opp?


– Ja absolutt! Alle mine venner fra barndommen og ungdomsårene i Kristiansund var hekta på rock og metal. Vi hørte på musikk så og si hele tida. Jeg spilte mye fotball da jeg var liten. I det miljøet var det ikke så mange som likte rock og metal, forutenom det som var på listene da. Vi snakker 80-tallet her, og da var jo Kiss, Bon Jovi, Twisted Sisters, og etterhvert Guns og Metallica på listene. Ting som er enkelt å like, fordi alle liker det. Idrettsfolk driter jo stort sett i alt som ikke er populært, så det var mine venner på utsiden av dette miljøet som var ekte vare. De som var dårlig i fotball hadde den beste musikksmaken. Definitivt!!


4. Hva er din beste konsertopplevelse?


Iron Maiden - Fear Of The Dark, Oslo Spektrum 1992

Rush - Time Machine tour, Manchester Arena 2011

Billy Joel - Madison Square Garden 2015

Kiss - Reunion, Oslo Spektrum 1997

Iron Maiden - Somewhere Back In Time tour, Valle Hovin 2008


5. Hva er din verste?


– Björk - Kalvøya 1996. Beklager altså, men dette er vel så skivebom som det blir for meg.


6. Om du måtte velge kun 1 måltid på rider´n din resten av livet, hva ville du valgt?


– Pizza. Kan spises både varm og kald, noe som er viktig siden jeg spiser lite før gigs, men er desto mer sulten etter konsert og utover natta. Her kan man variere med forskjellig type topping, kjøtt/veggis, oster og sauser. Da blir det ihvertfall litt variasjon her.


7. Meat Loaf? Yay or Ney? Hvorfor?


– Jeg har ikke noe særlig forhold til kjøttpuddingens musikk. Men har ikke brødrene Bob og Bruce Kulick spilte vel i bandet hans tidligere? Link til Kiss vet du.


Også mener jeg å ha lest at Loaf er svigerfaren til Scott Ian fra Anthrax. Haha! Glad det ikke er meg, for jeg har en følelse av at Loaf og jeg har et litt ulikt politisk ståsted. Finnes det ikke en jævlig bra video fra et politisk valgkampmøte fra 2008 eller noe på Youtube?


Men vi covret "Paradise By The Dashboard Light" med Bare Egil for mange år siden. Et epos på nesten 9 min, med et hav av akkorder, ulike temaer og taktskifter som vi øvde inn på en times lydsjekk. Egil måtte selv ta seg av hele dialogen mellom han og henne, noe som var jævlig artig! Sjekk ut hvis dere ikke har hørt låta.


8. Hva er det mest slitsomme med å spille i akkurat ditt band?


– All reisingen og periodene med lite søvn. Særlig når vi må fly mellom festivaler på sommeren. Dette koster en del krefter. Ellers handler det om å være i fysisk god trommeform, sånn rent spillemessig, slik at man kan ta styringen over låtene og være ovenpå. Det er da det er digg å spille fysisk krevende musikk.


9. Hvor viktig kjennes det å komme seg på veien og spille konsert og festivaler med tanke på mindre fysisk platesalg?


– Akkurat det der har vel vært et faktum lenge. Album, turné, album, turné, album, tunré...... Dette har alltid vært måten rockeband har gått gradene og bygd seg en fanskare på. Det hører med til sjeldenhetene at band som ikke spiller kommers musikk, eller som ikke blir spilt mye på radio og tv osv, kan nå ut til massene uten å turnere mye. Heldigvis er det jo veldig kjekt å reise rundt og spille for folk da, så jeg klager ikke. Det er vel heller selve grunnen til at man holder på tenker jeg.


10. Slett ett band fra jorden og forklar hvorfor?


– Her er det en del å velge i, men jeg bruker ikke så særlig med tid på de banda jeg ikke liker lengre. Men hele Nu metal bølgen som kom mot slutten av 90-tallet var forjævlig. Korn, Limp Bizkit, Papa Roach, Coal Chamber for å nevne noen få. Jeg har alltid vært en hyppig kjøper av div. musikkmagasin, og tiden fra midten av 90-tallet og utover 2000 var fæl hvis man kjøpte Metal Hammer og Kerrang. Image, lydbilde og låter... FY faen!! Verden hadde vært en bedre plass uten.


11. Hva gjør DU om du skrur opp til 11?


– Da spiller jeg sannsynligvis noe med AC/DC eller Maiden, gjerne på dvd. Og så er klokka et sted mellom 02 og 06 på morran.

Recent Posts

See All
bottom of page