top of page
  • Writer's pictureEric Sharma

THIS ONE GOES TO ELEVEN: Børge Sageng Henriksen“This One Goes To Eleven” stiller vi musikere 11 spørsmål om diverse ting.

Verre erre ikke. Denne uka: Trommeslager Børge Sageng Henriksen fra bla Skambankt.


1. Beskriv bandet ditt med tre ord. Intet mer, intet mindre.


– Produktivt, uhipt og småsexy


2. Hva er det første bandet som gav deg mersmak for tyngre musikk?


– For meg som for mange andre barn av 80 tallet var det Kiss som lokket meg inn i rocken. Det var en pakke som hadde alt, sminke, kostymer, motorsykler, flammer, blod og rock. Alle mytene om avskjærte tungeband, at noen var homo (som jeg ikke visste hva var, men syntes at det var både skummelt og tøft), djeveldyrking, nazisme og om antall trommeslag på Peter Criss sin trommesolo som var akkurat 100000.


Begynte med Unmasked og så meg aldri tilbake. Husker at jeg ønsket meg like mye hår på brystet som Paul Stanley, men det har fremdeles ikke kommet. Han tok visstnok 125 armhevinger før hver konsert. Kan fremdeles bli litt furten når noen sier at Kiss er dårlig og at Paul Stanley aldri har vært noe særlig til vokalist. Deretter ble det Iron Maiden for alle penga.


3. Var det mange likesinnede rockere der du vokste opp?


– Vokste opp i Hammerfest og kan egentlig ikke klage på rockemiljøet der. Hadde en aktiv rockeklubb som het Rock Tower som la mye til rette for folk som ville spille i band, de arrangerte konserter og festivaler og var generelt greie med oss yngre. Vi startet et thrash / death metal band som het Savagery, der vi spilte noe eget + Sepultura og Napalm Death. Startet med skating og en ny verden åpenbarte seg igjennom alt som skate kulturen har å tilby. Har oppdaget mye av all musikk jeg liker gjennom skatefilmer og å henge med andre skatere. Til og med Slayer fikk jeg inn med skatemorsmelka. Startet hardcore-band og gikk sakte, men sikkert i alle feller man kan gjøre som ung.


4. Hva er din beste konsertopplevelse?


– Monster Magnet på Sentrum scene i 94 eller 95 er vel en av de mest fandenivoldske konsertopplevelsene jeg har overvært. Ramones på Rockefeller med Stierkampf som support var også sjelsettende . Snek meg inn med falsk mopedlapp og sannsynligvis en påtatt mørk stemme. Har sikkert blitt blasert med årene og det er nok derfor disse konsertene på 90 tallet står så sterkt.


5. Hva er din verste?


– Sier Valentourettes på Rockefeller i forbindelse med et julebord en eller annen gang. Husker at det kom en mann blødende uten øre og at noen hadde bitt det av. Var småslåssing overalt, ble sølt øl på for hver meter jeg gikk og jeg var nesten edru. For en som aldri har hørt no særlig på Jokke ble dette for meget. Det var vel primært opplevelsen av publikum og ikke konserten.


6. Om du måtte velge kun 1 måltid på rider´n din resten av livet, hva ville du valgt?


– Her må jeg være taktisk hvis jeg skal nå pensjonsalderen. Jeg flesker til med Bacalao for evigheten.


7. Meat Loaf? Yay or Ney? Hvorfor?


– Ney til Meat Loaf og yay til Jim Steinman solo. Har vel sant å si aldri gitt Meat Loaf en sjanse annet enn i matveien.


8. Hva er det mest slitsomme med å spille i akkurat ditt band?


– Kan ihvertfall nevne at det å forklare bandnavnet til godt voksne folk ofte er både vanskelig og litt flaut. Skabakt? Var det det? Skambankt. Hva betyr det? Åja. Hvorfor det?


Ellers er det meget mye snakk om gitarer og stilling av gitarlyd som kan være bittelitt langdrygt.

9. Hvor viktig kjennes det å komme seg på veien og spille konsert og festivaler med tanke på mindre fysisk platesalg?


– Det er først og fremst essensielt for trivsel å spille konserter og festivaler. Penger er selvsagt flott og tillater at man i det hele tatt har anledning til å gjøre det man gjør, men har merket i større grad det siste nedstengte året hvor jeg savner å bare henge med venner i en buss Norge rundt. I tillegg selger man jo mye vinyl og annen merch når man drar rundt på turne, så det er jo en vinn vinn.


10. Slett ett band fra jorden og forklar hvorfor.


– Jeg sletter Wheatus fra jordens overflate så den horrible låten Teenage Dirtbag blir en saga blott .Den sangen der slår jeg av fortere enn andakten.


11. Hva gjør DU om du skrur opp til 11?


– Da tar jeg på meg kåpe og pelshatt og går for å spille synthtromme på «levva livet» med Åge og Sambandet i Mo i Rana.

Det finnes video av dette.

Skambankt sitt nyeste album "Jærtegn" kan høres overalt der god musikk høres!

Recent Posts

See All
bottom of page