top of page
  • Writer's pictureEric Sharma

This One Goes To Eleven: Andreas Restad


Foto: Joachim Restad


“This One Goes To Eleven” stiller vi musikere 11 spørsmål om diverse ting.

Verre erre ikke. Denne uka: Gitarist og vokalist Andreas Restad fra Mother Trudy.


1. Beskriv bandet ditt med tre ord. Intet mer, intet mindre.


– Pur, intens rockeglede.


2. Hva er det første bandet som gav deg mersmak for tyngre musikk?


– Jeg har veldig lyst til å svare Metallica her, men de var en av de første, ikke DET første. Første bandet som kriblet i ryggraden var, tro det eller ei, Manowar. Hadde en fetter som hørte på ymse powermetalband og etter å ha hørt Eric Adams’ sinnsyke hyl på toppen av de helt ville riffene var alt av VG-liste-pop som sandblåst av hjernebarken.

3. Var det mange likesinnede rockere der du vokste opp?


– Ohyes! Vokste opp i Horten og på starten av 2000-tallet begynte det virkelig å spire og gro i bandmiljøet. Det første bandet jeg ble med i, Tanga Urrila, ble faktisk det første bandet til å spille på det nyåpnede ungdomslokalet, Scene 37, da vi varma opp for Furia. Det ble en heftig kveld med ymse coverlåter og et par egenkomponerte. I Horten hadde vi også litt mer kjente band som f.eks. Mohammed, med Gard Mortensen på vokal. Øvingslokalet i den gamle Nazi-brakka på Bromsjordet var stort sett alltid fylt opp av ymse band, som Iskra, Succuba, Susie Cain m.fl. og siden Horten ikke er en særlig stor by kjente alle hverandre. Horten har jo også Roserocken, Kanalrocken og Vervenfestivalen som har holdt kulturlivet gående i hjembyen.


4. Hva er din beste konsertopplevelse?


– Beste opplevde konsert: Korn i Globen 2002. Kjørte tur/retur Horten-Stockholm og fikk en helt sinnsyk opplevelse med gutta i bandet. Jaggu varma Disturbed opp også.

Beste opplevelse av eget liveshow: Da vi varmet opp for Monster Magnet på Rockefeller i januar i fjor.


5. Hva er din verste?


– Verste opplevde konsert: Nesten alt på Telenor Arena. Lyden der er helt forferdelig. Jeg kunne stå 10 meter fra scenen da Kvelertak varma opp for Metallica, uten ørepropper, og nesten ikke høre hva som foregikk. Horribelt.

Verste egne konsertopplevelse: Forrige bandet, Milou, skulle spille konsert i Horten, men det ble litt for lang ventetid mellom lydsjekk og konsert, så alkoholinntaket ble en smule høyt. Vi syns vi gjorde en kick-ass jobb, men gutta i bandet som kjørte bil var langt fra fornøyde med oss andre. Det var ganske flaut!

6. Om du måtte velge kun 1 måltid på rider´n din resten av livet, hva ville du valgt?


– Oi! Her er det nesten lettest å svare «pizza», siden det kan komme i så mange forskjellige former, men jeg må nok gå for mammas kyllinggryte. Den blir jeg aldri lei av!


7. Meat Loaf? Yay or Ney? Hvorfor?


– Nay. Altså, husker jeg likte «I will do anything for love..» da den kom, men det tror jeg var mest pga videoen. Jeg må ærlig innrømme at Meat Loaf aldri har pirra interessen.

8. Hva er det mest slitsomme med å spille i akkurat ditt band?


– Å synge! Dette er mitt første band som hovedvokalist. Jeg har kun vært korgutt tidligere, så det å synge og spille samtidig er sykt slitsomt med tanke på at jeg ikke er den best trente fyren lenger. Kondisen må kraftig opp kjenner jeg!

9. Hvor viktig kjennes det å komme seg på veien og spille konsert og festivaler med tanke på mindre fysisk platesalg?


– Tja, vi gjør jo ikke dette for pengenes skyld, penger inn er bonus for oss. Vi elsker å spille live og vi hadde en del gigs på gang etter Monster Magnet-gigen i fjor som naturlig nok ble avlyst/utsatt. Vi som alle andre. Vi gleder oss sinnsykt til å få kommet oss på veien igjen!


10. Slett ett band fra jorden og forklar hvorfor.


– Med fare for å høres altfor klisjé ut; Nickleback. Jeg takler de bare ikke. Men hey, de har drøssevis av fans, så hvem er jeg til å dømme?

11. Hva gjør DU om du skrur opp til 11?

– Setter på no hardt på anlegget, gauler med og svinger sveisen til helikopternivå!


Mother Trudy sitt andrealbum "Volume II" er å få hørt der god musikk strømmes nå!

Recent Posts

See All
bottom of page