• Eric Sharma

The Dogs: Et par spørsmål med Schau


Foto: Eric Sharma

Stylist & Koreograf: Kristopher Schau


The Holy Grail klinka en mail til Kristopher Schau fra bandet The Dogs med ei bråte spørsmål om blant annet den nye skiva "Post Mortem Portraits of Loneliness", å ha flytta til Drammen og det vanlige corona-gnålet.


Nytt år, ny plate. Hvor rangeres denne for deg personlig? Er du en "alle skivene er like bra"-mann?


– Du kan ikke spørre noen som akkurat har gitt ut skive hva de synes om den! Det er jo alltid det siste man har gjort som føles magisk. Ene og alene fordi den er fersk og man nok en gang er forbausa over at man sjøl har vært med på å klare å få noe som helst ned på tape. Som I TILLEGG låter som noe man kan tenke seg å høre på. Sånn generelt er jeg mer en enkeltlåt-mann. At den og den låta føler jeg vi fikk max ut av mer enn at det er hele skiver som sitter, men hvis jeg MÅ velge så vil nok, albummessig, "The Tears Are Voodoo" alltid være favoritten for meg. Både låt-, arrangement- og lydmessig.


Dere spilte inn skiva på øvingslokalet? Var det pes eller byr det på mersmak?


– Jeg stemmer for mersmak jeg ass. Bortsett fra at det er flaut å måtte spørre de andre banda på lokalet om det er greit av vi stjæler det i 10 dager, så føltes det som en oppgradering faktisk. Ihvertfall hvis man skal gjøre det i egen by.


Hvorfor i ville granskauen harru flytta til Drammen? Kommer låta D.R.A.M.M.E.N.?


– Tilfeldigheter og lav impulskontroll. Huset dukka opp på sosiale medier, kona og jeg hadde ikke noe å gjøre. Stakk på visning. Kjøpte det dagen etter. Kanskje 3 dager etter det igjen slo det oss "Ja, da blir det faktisk Drammen ja?". MEN, elsker det! Pandemisk er det jo bare gull, både med mere plass og superenkelt å overholde alt av smittekrav. Byen i seg sjøl og folka her er dessuten helt kick-ass trivelig, så vi blir her i en god del år ja.


Med håp satt til side, har du trua på konserter uttover året? Klør du i kroppen etter å gigge igjen?


– Jeg føler meg 100% sikker på at det ikke blir konserter av noe slag før tidligst mai, er 90% sikker på at det ikke blir festivaler heller, og er 50/50 på om det engang blir gigs til høsten. Er helt greit for min del det altså. Tenker ikke på konserter overhodet for tida uansett, så har ikke noe savn heller. Er ikke noe poeng å kaste bort dyrebar huetid på tid jeg ikke får gjort noe med, så da fikler jeg heller med gitarpell og lesing.


Åssen har du taklet en verden i standby-modus?


– Det er jo noe forbanna kukeri at ting bare skal bli flytta på hele tida. Ikke avlyst, men flytta på. Da får man jo ikke gjort en dritt egentlig, siden det hele tiden skal holdes av tid i kalenderen. Hadde man bare avlyst istedet, kunne jeg fått dratt igang litt større greier på privaten og hatt litt større opplevelse av mening oppi det her, men sånn er det jo bare dessverre. Er lettere nå 9 måneder inn altså, siden jeg har vent meg litt mere til det, men det herre "pauseopplegget" kan du få billig av meg.


Hører du mye på din egen musikk? Kjenner du noen gang følelse av "Det hadde vært pinlig om folk på bussen rundt meg hadde visst at jeg hørte på meg sjøl nå"?


– Nei. Sjekker at alt funker på Spotify, Itunes etc på utgivelsesdagen og hører meg litt opp før vi skal øve inn live-settet. Det er det egentlig. Er jo så mye nye låter som skal øves inn og lages at jeg egentlig glemmer å kose meg med det som allerede er ferdig.


Hva er dine topp 3 favoritt The Dogs-låter?

– Calling Dad, Reduced to Existence og O.S.L.O.


Hva står på agendaen til The Dogs videre nå?


– Venting selvfølgelig. På om det blir noe spilling i sommer og til høsten. Og et håp om at vi skal kunne gå i studio i Mai og spille inn neste skiva.Vi har jo ikke gitt opp håpet om å få dratt inn i studio med Chips K, så vi har booka oss inn på Athletic Sound og krysser fingra for at smittesituasjonen ikke legger kjepper i hjula for oss. Blir vel "flytta på" det og tenker jeg, så kanskje på tide å få seg noen blodtrykksmedisiner etterhvert.


Noen musikk-tips til de som sitter på hjemmekontor og trenger noe nytt å høre på?


– Murder Maids! Er ikke noe å tenke på en gang.

Takk for svar og god hælj!


– God hælj sjæl.


The Dogs sitt nye album "Post Mortem Portraits of Loneliness" er å få hørt nå der kramgode skiver kan høres!


Recent Posts

See All
1/2
1/1
1/2
1/1