top of page
  • Jørn Brekke

Stjernelag tolker stjernelag


Foto: SMooCH 2020 / YouTube


Radiostasjonen KEXP i Seattle, Washington samlet sammen et lokalt stjernelag til inntekt for Seattle Children's Hospital under navnet SMooCH 2020 (Seattle Musicians for Children's Hospital), og steike for en gjeng de fikk trommet sammen. Blant artistene som stilte opp var Jason Isbell, J. Mascis, Fred Armisen, Kim Gordon og Angel Olsen, men høydepunktet kom definitivt mot slutten av sendingen.


Jimmy Webb skrev låta "The Highwayman" i 1977 og den ble opprinnelig covret av Glen Campbell i 1979, men det var i 1985 den virkelig fikk skinne via legendene Willie Nelson, Johnny Cash, Kris Kristofferson og Waylon Jennings. Her får den en moderne tolkning som samtidig holder seg tro til originalen. Nelsons parti blir dekket av Ben Gibbard (Death Cab for Cutie), og Duff McKagan (Guns N' Roses) tar Kristoffersons del. Isaac Brock (Modest Mouse) synger Jennings sitt vers, før det rundes av med Mark Lanegan (Screaming Trees) og hans tolkning av verset til Cash.


Med seg har de også Nate Mendel (Foo Fighters) på bass, Jefferson Angell (Walking Paper) på akustisk gitar, Jason McGerr (Death Cab for Cutie) på trommer, og Dave Depper (Death Cab for Cutie), Mike Squires og Ian Moore på elektrisk gitar. Sjekk det hele ut på rundt 53:40 i videoen under:Recent Posts

See All
bottom of page