top of page
  • Writer's pictureEric Sharma

PÅSTANDEN: Torkil Torsvik


Foto: Kenneth Baluba Sporsheim/Radio Rock


På lørdager lirer The Holy Grail fra seg vågale og tidvis kvalme påstander som vi kanskje ikke står for sjøl, men kanskje har hørt andre uttale og ber kjentfolk reagere med sine tanker og meninger.


I denne ukas "Påstanden" har vi fått med oss Torkil Torsvik. Programleder på Radio Rock-ettermiddagene og i mimrepodcasten "Gammal Maiden". Han har også 20 års nydelig fartstid som vokalist i trønder-pønk n' roll-bandet Nullskattesnylterne. Torsvik forteller også til The Holy Grail at et aldri så lite comeback nærmer seg med Nullskattesnylterne. Siste utgivelse var i 2008. Nå kommer de snart en ny utgivelse! Bare å holde brilla og følge med i svinga nå!


UKAS PÅSTAND: "KASSETTER VAR BARE DRITT"


Dummeste jeg har hørt. Ah, lyden av en BASF 90-minutter som spoler. Maxell, TDK og Sony Metal Master 90! Uten disse hadde jeg jo aldri fått tatt opp mitt første radioprogram som 7-8-åring. Uten disse hadde jeg aldri fått tilgang på hjembygdas skjulte skatter i kassett-koffertene til Kolvereids eneste metal-hue, Per-Olav. Han forsynte meg jevnlig med mixtapes og mine første, litt susete, møter med Aerosmith, Def Leppard, Maiden og Alice Cooper.


Kanskje er det lydkvaliteten som er bakgrunnen for denne hårreisende påstanden, men for meg blir det som å si at "Outrun" og "Space Invaders" er rævva dataspill sammenlignet med Red Dead Redemption 2. Kassetter var det vi hadde, og vet du hva? Da alle musikksnobbene begynte å få seg CD-spillere klarte jeg ikke å høre forskjellen. Fete låter gir faen i format, de når fram like bra uansett.


Er så nostalgisk forelsket i kassetter og blyantspoling at det har endt opp i en fast spalte på Radio Rock: "Ukas Kassett" der jeg sammen med rockorakel Espen Nørvåg Slapgård babler om Rainbow - Rising denne uka. Neste uke blir det SAXON, ho-ho!

Skal vi snakke om VHS (hjerte) neste gang?


Nullskattesnylterne og podcasten "Gammal Maiden" er å få hørt på bla Spotify!


Recent Posts

See All
bottom of page