top of page
  • Writer's pictureEric Sharma

PÅSTANDEN: Thomas Felberg


Foto: Facebook / Thomas Felberg


På lørdager lirer The Holy Grail fra seg vågale og tidvis kvalme påstander som vi ikke nødvendigvis alltid står for sjøl, men kanskje har hørt på byen, lest i sosiale medier eller lignende. Så ber vi kjentfolk reagere med sine tanker og meninger.


Til å svare på denne ukas påstand har vi fått med oss vokalisten fra gode gamle WE, programleder for det knallbra og dypdykkende "Felbergs Loft", programleder for "Tidsbonanza" og Farmen Kjendis deltaker Thomas Felberg.


UKAS PÅSTAND: “Mark Lanegan er kriminelt undervurdert og er et navn som blir altfor ofte glemt i samtaler om grungen"


– Enig at Mark Lanegan ofte ikke blir nevnt nok. han var en slags foregangsfigur på Seattle-scenen, inspirerte flere og hadde stor respekt og vennskap med Kurt Cobain, Chris Cornell og Layne Staley mfl.


Problemet var kanskje at han også var en formidabel junkie og var heroin og crack-langer samtidig som han sang i Screaming Trees. Lanegan har jo også selv tatt avstand fra den tiden og beveget seg musikalsk i en annen retning etter dette. Men at han var med å forme grunnuttrykket i den såkalte grungevokalstilen er hevet over enhver tvil.


Jeg var så heldig og få oppleve Screaming Trees som support for Alice in Chains på Sentrum Scene 12 februar 1993 på AIC sin Dirt turne. Husker det var herlig dysfunksjonelt og mørkt. Mine minner er at Mark Lanegan virkelig leverte vokalmessig den kvelden og Layne Staley var kul. Men ikke helt tilstede.


Men i ettertid, for en dobbel heroinvokal-opplevelse i grungens absolutte høytid kreativt og kommersielt! Og være grungevokalist er jo livsfarlig og nå er det jo bare Mark Lanegan og Eddie Vedder som lever igjen. Anbefaler Mark Lanegans nye og mørke, men meget gode selvbiografi "Sing backwards and weep", en skikkelig flue på veggen historie fra grungens begynnelse og eksplosjon. Sett gjennom øynene til en som var der og solgte alle heroin og crack. det kunne jo ikke gå bra. Det er et under at Mark Lanegan ikke også er død. Lytt til Screaming Trees og kjenn kraften til det kalde nordvest Amerika. Ikke ett sted for pyser eller svake sjeler. "You might end up a dead legend". Men Mark Lanegan er en overlever her på godt og vondt.


Få med deg Thomas på Farmen Kjendis og pass på å få med deg det knakende gode "Felbergs Loft" bla her.

Recent Posts

See All
bottom of page