top of page
  • Writer's pictureEric Sharma

Påstanden: Jacob Krogvold


Foto: Vilde eller Lisa.


På lørdager lirer The Holy Grail fra seg vågale og tidvis kvalme påstander som vi ikke nødvendigvis alltid står for sjøl, men kanskje har hørt på byen, lest i sosiale medier eller lignende. Så ber vi kjentfolk reagere med sine tanker og meninger.


Jacob Krogvold kjenner du kanskje fra bandet Thulsa Doom og platebutikken Big Dipper i Oslo. Nå er han jaggu påstandsbesvarer her hos oss også!


PÅSTANDEN: Noen sjangre bør ikke blandes, men bør i stedet holdes rendyrket.


Ingen kan vel mene det, sier du? Et helt urimelig krav, og en trussel mot kreativitet og bevegelse, sier du?


Vel, jeg jobber i platebutikk, og kan fortelle at renraset musikk er å foretrekke.


Hver mandag leter jeg frem obskure titler. Ukjente plater som en eller annen som vet noe som jeg ikke vet, har bestilt sent en søndag kveld. Kanskje var hun inspirert av en reise gjennom Youtube sin lange tarm når behovet for nye plater med både Soft Kanoo Politics og Heimransel meldte seg. De skal sendes til vestlandet et sted, for der bor man jo. Mens Kevlar Incels og Mothdesector skal hentes i butikken om 20 minutter. Faktura sendes på epost.


Så hvem har vel tid til å sette seg inn i følelsene til et band fra Brisbane eller Exeter egentlig. Jeg mener finne ut hvor de hører hjemme? Ikke jeg. Men likevel skal jeg finne platene på rett sted og sende problemet videre til en stakkar på vestlandet eller putte hele problematikken i posen til en trivelig entusiast som enda ikke har fått klarhet i om Decimal Struggle hører hjemme i Post-Punk eller Art-Metal.


Og mens vi (les: jeg) snakker om metal. Kjære alle sammen. 83 % av dere har valgt logotyper som er komplett umulig å lese, sånne greier som hører hjemme som oppgaver i IQ-testene jeg pleide å finne i Dagbladets Lørdagsmagasin. Med fare for å gjenta meg selv: Jeg har ikke tid til sånt!


Er det for mye å be om at dere tar et stort, skummelt og hissig ansvar her slik at det utifra både tittel, omslag og de første 30 sekunders avspilling blir tydeliggjort om varen skal sorteres under Blackened Screamo eller Crust? Er det Teknisk Metalcore eller Djent? Om jeg ringer og du ikke er hjemme, kan pappa'n din gi et godt svar? Takk. En bør av mine skuldre.

Så (For 25 minutter siden) "A Dog Called Money", en veldig god film om PJ Harveys arbeid i 2016. Måtte rette meg opp i sofaen og tørke en tåre et par ganger. Blir rørt hver gang musikk viser oss at vi egentlig er ganske like, og at det å nyte, og digge musikk, er basale behov og helt nødvendig i trøkket vi opplever i hverdagen i både Kabul, Kosovo og Washington DC. Jeg elsker folk. Digresjon, sorry.


Så alt du trenger er å være et musikalsk geni og en begavet formidler av Polly Jean Harveys kaliber, og tro på Yoko Onos Idé om at "Imagine all the people sharing all the world", så kommer du nok opp med noe nytt, sprekt eller relevant.


Eller du kan dra nytte av gneldrete platearbeidere, pirkete bloggere eller aldrende metal-frakker som snakker nedsettende om det du lager. Du har feil trommelyd. Du har feil pedal. Du growler når du skulle skrike og vice versa. Du har PC. Og du har fortsatt feil trommelyd.

Motstand er lett å finne. Helt gratis kommer det, og er til stor hjelp for en talentløs stakkar. "She's proud of rejection. That's the punk ethos. Solid upright citizen" sa John Lydon. Han fikk utrettet mye.


Du kommer altså ingen vei uten at noen forteller deg hvor du ikke skal gå.


Recent Posts

See All
bottom of page