top of page
  • Writer's pictureEric Sharma

PÅSTANDEN: Gylve "Fenriz" Nagell


Foto: Facebook / Darkthrone


The Holy Grail lirer fra seg vågale og tidvis kvalme påstander som vi ikke nødvendigvis står for sjøl og ber kjentfolk reagere med sine tanker og meninger.


UKAS PÅSTAND: KISS ER OPPSKRYTT


– OPPSKRYTT, faktisk! Rimelig frekk påstand. Hvilket band som har gitt ut låter over flere tiår har ikke svakere og sterkere låter? Vi må nok inn til kjernen her, ta for oss et par av hovedkriteriene bak en slik påstand: De samtidige (altså de som er født i typ 1960) som syns det ble veldig MYE eller corny med maskene og staffasjen. Jeg har til gode å se en grundig musikalsk analyse fra noen av disse på hvorfor MUSIKKEN skulle være dårlig. Kiss er jo store musikkfans med TEFT så det holder. Det blir litt som den legendariske kommentaren "jeg syns ikke Beatles er populære, jeg".


Kiss sin teft på 70-tallet, hva de valgte  å la seg inspirere av, samt et rimelig sært lydbilde (KAN ha vært tilfeldigheter, men) vitner i mine øyne om noe veloverveid men samtidig utrolig BALLSY innstilling til eget prosjekt. Vi som har holdt på en stund i band vet at det renner inn med diverse forslag av ymse kvalitet/galskap men at Kiss valgte å si JA til at kidden til produsenten fikk lov å ralle seg gjennom en monsterlåt som God Of Thunder er den dag i dag nærmest ufattelig vågalt. Mange fikk nok da de klinte til med disco-vibber i "I was born for loving you", men de hadde da LANGT svakere låter tidligere? "Go baby driver", liksom! "BETH"!


De velger å dra videre med noe langt mere kommersielt (UNMASKED) og så derfra til en RIMELIG obskur og introvert konseptskive med prog-elementer som både har topper (Under The Rose) og vanvittige nedturer (låta "I" er i mine ører den mest pinlige Kiss-låta jeg har hørt).


Det går an å inspirere hundre tusenvis av band med KRED (Black Sabbath) og det går an å inspirere like mange uten like mye kred (KISS) men de lokket så mange inn i tungrocken at det rett og slett ikke går an å kalle det oppskrytt. Det er fake news. Det er en påstand på tynn is, eventuelt har de som liker å si det bare hørt det de ikke vil høre med Kiss. Er det lydbildet de ikke liker? Er det folk som liker Rammstein som oftest sier at Kiss er oppskrytt? Jeg blir bare trist av hele utsagnet fordi det objektivt og subjektivt sett minner om stakkaren som ikke syntes at Beatles var populære. Jeg syns det er en sær og teit påstand og jeg kunne lett skrevet en bok om det. Og dette kommer fra en som er rimelig sær og teit sjæl! 


Fenriz, oktober 2020

Recent Posts

See All
bottom of page