top of page
  • Writer's pictureEric Sharma

PÅSTANDEN: Big Daddy Karsten Marcussen


Foto: Are Næsset


På lørdager lirer The Holy Grail fra seg vågale og tidvis kvalme påstander som vi ikke nødvendigvis alltid står for sjøl, men kanskje har hørt på byen, lest i sosiale medier eller lignende. Så ber vi kjentfolk reagere med sine tanker og meninger.


Karsten Marcussen, også kjent som Big Daddy Karsten er rapper, podcaster og en overall jævla underholdende type. Mange husker han kanskje fra hans nylig deltakelse i MGP. Vi følte det var på tide å få inn en rapper med et synspunkt og vi lar Kaptein Marcussen styre skuta videre her...


PÅSTANDEN: "Rockere har mye å lære av rappere."


– Nå tenker du sikkert, "helvete, skal denne rapperen som var med i MGP komme inn her og prøve å belære oss når han ikke har peiling på musikken vi lager". Du har delvis rett, jeg har ikke peiling på rock/metal/hardcore på samme måte som du som leser dette antakeligvis har. Men jeg kjenner en del til hvordan dere gir ut musikk. Som co-host i podcasten "FAEN! Med Robbe og Big Daddy Karsten", snakker jeg så og si ukentlig med forskjellige rockere, og blir stadig imponert og forelska i sjangere og band jeg ikke visste jeg kunne bli glad i, som Fights, Fixation, Fight the Fight, Halcyon Days (ikke si til Robbe at jeg faktisk liker musikken hans, da blir han så høy på seg selv) og Lyka! Med det sagt, så gjør dere det faen ikke enkelt for oss å oppdage dere heller.


Så og si ALLE band vi snakker med sier at de har holdt på med det siste albumet sitt i 4-5 år, mens jeg får pes av plateselskapet mitt om jeg ikke slipper noe ca en gang i måneden (med andre ord får jeg mye pes, haha).

Jeg skjønner veldig godt at man ikke kan slippe et album i måneden, jeg brukte selv 2 år på debutskiva mi. Men hvorfor er dere så jævla opphengt i lage album hele tida? Hvis du tror at unge lyttere i dag kommer til å huske dere 5 år etter dere slapp forrige skive er dere temmelig lite oppdatert på hvordan verden fungerer. Disse kidsa blir dumpa nye låter på hver eneste dag, i tillegg på fredager blir de spruta 1000vis av nye låter i trynet via "new music friday". Og hvis du da kun dukker opp på radaren deres, hvis de i det hele tatt får med seg dine låter i et hav av annen musikk, den ene dagen i løpet av 5 år dere slipper musikk så vil du være stuck med 300 lyttere i mnd på spotify til dere gir opp og starter et nytt band med medlemmer fra 2 andre mislykka rockeband for å gjøre samme feilen på nytt. Jeg sier ikke at albumformatet er dødt, jeg spør bare om det hadde det vært så vondt å slippe noen låter som nødvendigvis ikke var en del av et større prosjekt innimellom? Hvis dere gjør det kanskje 4-5 ganger i året, samtidig som dere jobber på albumet, så vil det være enklere for folk å huske dere og bli fans. Man må bygge en forventning og en etterspørsel også. Å begrave seg i en studiobunker i 5 år uten kontakt med publikumet ditt hjelper ikke med mindre målet var å kunne se ut som KISS uten å sminke seg. Rap er verdens mest streama sjanger, men starta som en sjanger mange ikke en gang anerkjente som musikk. Jeg forstår at det tar mindre tid å spille inn og produsere musikken i min sjanger, mer konstnadseffektivt er det også og jeg sier ikke at rockere nødvendigvis trenger å gjøre nøyaktig som oss, men en tilnærming tror jeg er sunt og vil gjøre det lettere for dere å nå et større publikum. Dette er ikke et rop om kvantitet over kvalitet, det er et ønske om at rockerne tør å tilnærme seg hvordan verden fungerer. For musikk har blitt en forbruksvare enten om vi liker det eller ei. Lag kvalitetsmusikk, lag det magiske albumet som tar 4 år å sette sammen, men slipp nå for satans skyld noen kvalitets singler i året så dere kan bygge dere en fanbase som er SULTNE når den skiva endelig treffer strømmestjenestene så den ikke blir glemt, forbigått og den tidløse skiva som ingen hadde tid til.


"FAEN!" podcast kan høres der podcaster kan høres og låta "Smile" er å få hørt der musikk høres NÅ!

Recent Posts

See All
bottom of page