top of page
  • Writer's pictureEric Sharma

PÅSTANDEN: Asbjørn Slettemark


Foto: Facebook


På lørdager lirer The Holy Grail fra seg vågale og tidvis kvalme påstander som vi kanskje ikke står for sjøl, men kanskje har hørt andre uttale og ber kjentfolk reagere med sine tanker og meninger.


Dagens svar på "Påstanden" kommer fra en mann som vi alle vet hvem er. Mannen bak selskapene Skynet, Weyland-Yutani, Treadstone og Omni Consumer Products. Selveste Asbjørn Slettemark!


PÅSTANDEN: "VINYL ER DET ENESTE SOM GJELDER!"


Det er lett å si at format ikke har noe å si for en utgivelse, men det har det jo selvfølgelig. Designmessig trumfer LP-en tilsynelatende det meste. Gatefold. Store teksthefter. Splatterfarget vinyl. Boks-sett så tunge at postbudet i praksis trener markløft når hen løfter pakken til døren. Hey, Emperor, jeg snakker til deg! Dere skylder Postvesenet noen kiropraktortimer for den finske boksen! Lydmessig kan det også godt være at det låter dypere og fetere med half speed masters trykket i blodfersk vinyl av Jack White’s hipsterassistenter. Det vet jeg ikke så mye om, ørene mine er ikke så fininnstilte at jeg kan vurdere det.


Men at vinyl er det eneste som gjelder er en like seriøs påstand som å si at Mare spiller dubstep. Det er ikke sant. Faktisk foretrekker jeg gjerne gode CD-utgivelser foran keisame remastringer av plater jeg ikke trenger flere versjoner av. Spesielt er jeg begeistret for perioden da plateselskapene fremdeles desperat forsøkte å få folk til å kjøpe CD-er. Vi snakker om perioden fra cirka 2007 til 2015. Pirate Bay hadde satt kloen i ungdommen. Spotify hadde implementert de første stegene i sin verdensomspennende plan for å bli kvitt fysiske formater. Til og med iPod-en var lenge en viktig spiller. I denne perioden flerret selskaper og artister opp lommeboken, og fyrte ut den ene lekre, eksklusive CD-utgaven etter den andre. Husker du den sølvmarinerte CD-boksen Behemoth pakket The Satanist inn i? Jeg stirrer fremdeles inn i 3D-brillene Tool sendte med "10000 Days". Noen av mine mest spilte plater er alle de doble digipak-ene Killswitch Engage ga ut gjennom 2000-tallet, fylt til randen med livespor, ekstraspor, DVD-er og alt annet man trenger av ekstra metalcore-underholdning.


I denne påtvungne storhetstiden var CD-formatet uovertruffent. Det som i dag ofte er billige digipacks eller jewelcaser med et lite ark inni, var en gang den deiligste godteposen musikkbransjen hadde i kiosken sin. Tenk når CD-en får sin revival slik LP-en har hatt det de siste 15 årene? Da finner du meg først i køen på CD Store Day.

Recent Posts

See All
bottom of page