top of page
  • Bjørnar Kristiansen

Når Lemmy møter Urkel


Foto: www.pixabay.com


Gjennom tidene har band av den tyngre sorten fått sine minutter på idiotboksen. Vi har gravd dypt i arkivet og gravd fram noen av våre favoritterøyeblikk. Når våre helter blir allemannseie, om så for en liten stund.


Motörhead - The Young Ones (1982-1984)

"The Young Ones"var en britisk komiserie lagd av blant andre Rik Mayall, som sammen med Adrian Edmondson, senere skapte den klassiske komiserien "Bottom" og en rekke andre kjente serier. "The Young Ones" handlet om fire studenter som bodde sammen i et forfallent kollektiv, der de brukte tiden på alt mulig utenom studier. I sesong to av den populære serien, ble budsjettet såpass høynet at skaperne kunne invitere inn noen av sine favorittartister.

Band som The Damned, Madness og Dexy´s Midnight Runners dukket alle opp, i løpet av sesongen. Aller tøffest var selvfølgelig Motörhead.


De fikk tilbudet om å være med i episoden "Bambi", der de fire hovedkarakterene skal løpe til togstasjonen for å rekke et tog. Hva passer vel bedre enn Motörhead, når ting skal gå fort.

Selv om låten var fire år gammel da episoden ble spilt inn, falt valget på "Ace of Spades". Med en uvanlig lineup bestående av Lemmy, Phil "Philty Animal" Taylor og de to gitaristene, Wurzel og Phil Campbell. Taylor forlot bandet kort tid etter at episoden var spilt inn.


Klippet viser et band som føles ferskt, siden de har nytt blod i rekkene, men også en frontmann som oser av selvtillit og den råeste stilen i manns minne. Lemmy er fortsatt kulere enn alt annet, selv om han er død. Og sett i ettertid, så kunne man ikke ønsket seg en bedre blanding enn "The Young Ones" og Motörhead.Ramones - The Simpsons (1989-)

I 1993 var "The Simpsons" bare i sin femte sesong og enormt populær, verden over. De er nå på sin 32 sesong, noe som er mildt sagt imponerende. I episoden "Rosebud" skal Mr. Burns, Homers sjef, feire bursdagen sin. Smithers har leid inn underholdning for kvelden, men har nok ikke gjort akkurat nok research på hva han faktisk har anskaffet.

For bak sceneteppet venter fire skinnjakkekledde herremenn med samme etternavn. Legendene i Ramones sparker i gang en herlig versjon av "Happy Birthday To You" som varer, i sedvanlig stil for bandet, ikke særlig lenge. Helt i Ramones sin ånd. Ramones var ikke det første, eller det siste bandet som var gjester i "The Simpsons", men de er nok utvilsomt de morsomste og riktigste. Man kunne gjort en hel artikkel kun om artister som har gjestet den legendariske tv-serien.Anthrax - Married With Children (1987-19979


Alle som vokste opp på 90-tallet, husker Al Bundy (Ed O`Neill) og hans arbeiderklasse-familie. Kona Peg (Katey Sagal) med det enorme håret. Den guttegærne datteren Kelly (Christina Applegate), den korttenkte sønnen Bud (David Faustino). Og de irriterende naboene Marcy (Amanda Bearce) og Jefferson Darcy (Ted McGinley) Serien hadde nok ikke gjort det like sterkt i dagens politiske klima, men den var enormt populær i sin tid.


I seriens sjette sesong var det en episode som skilte seg ut. Tittelen "My Dinner With Anthrax" burde forklare seg selv, men det var altså Anthrax som dukket opp til middag. Med det resultat at de ødela det meste av interiør.

Inspirasjonen til episoden kom faktisk fra at Anthrax var premien i en konkurranse som ble holdt av Headbangers Ball på MTV. Der var det en kvinnelig fan som vant premien og fikk bandet på besøk, med mye av det samme resultatet som i serien. Tydelig at Anthrax har blitt roligere med åra. Litt morsomt er det at Joey Belladonna, kort tid etter innspillingen, sluttet i Anthrax. En artig parallell til hva som skjedde med Motörhead og Phil Taylor.En hel haug med kjente tryner - The Drew Carey Show (1995-2004)


I dag er nok Drew Carey best kjent som programlederen av gameshowet "The Price Is Right", en regelrett institusjon i amerikansk tv-historie. Men komikeren hadde sin egen serie som også gikk på tv her hjemme, i form av "The Drew Carey Show".


En vennegjeng bestående av litt sosialt anstrengte personer, som likte øl, øl og rock. Premisset for serien var mer en løs ramme for forviklinger og improvisasjon, da mange av de involverte også var med i teatersport-programmet, "Whose Line Is It Anyways?" Et program Carey var programleder for i samme periode som serien hans ble produsert.


I en episode bestemmer vennegjengen seg for at de vil starte et band, men de mangler en gitarist som er akkurat passe dårlig nok for dem. De holder en åpen audition og rekken med navn som dukker opp er mildt sagt imponerende.

Du kan selvfølgelig se klippet uten at vi spoiler det for deg. Men! Slash, nylig avdøde Dusty Hill (ZZ Top) og Dave Mustaine (Metallica, Megadeth) er bare noen av navnene som dukker opp. Se spesielt opp for sekvensen med Joey Ramone, der skuespillerne ikke klarer og holde seg.


(Den komplette listen av folk som dukker opp er; Slash, Rick Nielsen (Cheap Trick), Dusty Hill, Matthew Sweet, Joey Ramone, Lisa Loeb, Dave Mustaine, Roy Clark, Jonny Lang, Michael Stanley og Joe Walsh (Eagles)


Devo - Square Pegs (1982-1983)


Denne serien er i dag best kjent for at Sarah Jessica Parker (Sex & Singelliv) spilte i den da hun var ung. I en episode der karakteren Muffy skal ha sin Båt Mitzvah, så trenger de selvfølgelig litt underholdning på slutten av kvelden. Hva var da bedre enn de eksentriske kunstpunkerne i Devo? De spiller låta "That`s Good" fra "Oh No! It´s Devo!"-albumet fra 1982, og er seg selv like. Det føles like underlig i dag, som det sikkert var da.


Sebastian Bach - Gilmore Girls (2000-2007) Du vet den serien der alle karakterene snakket meget fort og alle var ustyrtelig kjappe i replikken? Om den enslige moren som med sin tenåringsdatter, kjempet seg igjennom en tøff hverdag med lite penger og masse dramatikk? Vel, hvem skulle tro at den tidligere Skid Row-vokalisten, Sebastian Bach, ikke bare skulle dukke opp, men ha en fast birolle i nesten fire år? Han spilte musikeren Gil og dukket opp i tide og i utide. Det skal sies at Bach absolutt leverte, men et øyeblikk skiller seg ut. Det er skoleball og vi følger med på festlighetene. Livebandet frontes av nevnte Gil og de spiller en meget henslengt versjon av Gwen Stefanis hit "Hollaback Girl". Altså, mannen som sang "Slave To The Grind" og "Youth Gone Wild", smørsynger seg igjennom en av tidenes mest anmasende hiter. Must see tv!


Det er utallige andre klipp vi kunne tatt med her, men vi vil spare dem for en senere artikkel. Man kunne gjort en helt egen artikkel bare om The Simpsons. Så det er mye igjen under dette treet. For Rock, Metal og Punk har vært på tv opp igjennom tiden. Det er bare så ofte at settingen har bommet noe. Men det skal vi være glade for i dag.
Recent Posts

See All
1/2
1/1
1/2
1/1
bottom of page