top of page
  • Writer's pictureEric Sharma

Klassiske Windir album kommer på Vinyl


Foto: Season Of Mist


Bandet Vreid fra Sogndal bærer flagget for sin «Sognametal» høyt og stolt. Flere av medlemmene kommer fra bandet Windir som ble oppløst i 2004 etter at vokalist Terje «Valfar» Bakken tragisk omkom. Nå blåser Vreid nytt liv i gamle Windir-utgivelser.


5. Mars 2021, slippes Windir sine klassiske album 'Soknardalr', 'Arntor', '1184' and 'Likferd' på vinyl i en deluxe boxset. Plateselskapet Season Of The Mist og bandet Vreid står bak denne re-releasen som er limitert til 1184 eksemplarer. Dette er direkte linket til 20 års jubileet for Windir sitt album «1184» fra 2001.


Høy forespørsel


Bassist og låtskriver i Vreid, Jarle Kvåle, som også spilte i Windir fra 2001 til 2004, forteller at det har vært mange forespørsler om å få disse albumene utgitt på vinyl.


– Ja, heilt vilt. Det er så mange lablar som har komme med forspørslar på dette dei siste åra, og fans som har spurt om og om igjen. Me hengte oss veldig opp i denne boksen (greide ikkje tenkja utanfor boksen) så når me fekk det på plass så var det berre å gi gass. 1184 herleg trekister med samla Windir diskografi er nå i produksjon.


Hva betyr det for bandet å nå få videreført låtene på denne måten?


– Det er heilt strålande. Når desse albuma kom ut var vinylformatet daudt som ei sild, så det var ikkje interessant for plateselskapet å gi ut vinyl. Nå har jo formatet gjort eit formidabelt comeback og det gledar oss stor å endeleg få ut desse albuma på vinyl. 

Mye jobb


Kvåle forteller at de har brukt fryktelig mye tid på denne samlingen.


– Deformat har gjort ein enorm jobb med å gjere om designet til vinyl og Season of Mist har vore ein framanifrå partner for å sikre optimal kvalitet i alle ledd. Heilt absurd å tenke på at det no er fleire tiår sidan me jobba med desse album. Godt å bli gammal sei. 


Feirer med unik konsert


I tillegg til re-lansering av albumene på vinyl skal Vreid også feire 20 års jubileet av albumet «1184» med en eksklusiv headlinerkonsert på festivalen Karmøygeddon neste år. Der vil de spille «1184» i sin helhet.


I Season Of Mist sitt presseskriv fortelles det at «1184» betyr noe ekstra for Kvåle ettersom dette er det første albumet Terje Bakken og Kvåle skrev sammen og markerte startpunktet som ett fullverdig band til tross for å ha laget musikk siden 1993.


Se traileren til boxsetet under.


Recent Posts

See All
bottom of page