top of page
  • Bjørnar Kristiansen

Kjapp prat med ARV


Foto: Helge Brekke Det gror godt i den norske undergrunnen for tiden, og det nyeste tilskuddet er det spennende bandet ARV. De livedebuterer på Revolver den 7. november, der de skal spille support for Kite. Konserten er allerede utsolgt, men som alltid kan billetter dukke opp. Derfor måtte The Holy Grail ta en prat med de erfarne debutantene.

Hvem består ARV av, og hvor kan publikum kjenne dere fra? ARV består av et sammensurium av forskjellige folk fra noe ulike band og sjangre, selv om det meste kan sies å ha vært relativt hardt, kontant og noe melodisk. Band som Kollwitz, Tremoro Tarantura, Takomaha og Day of the Jackalope for å nevne noen. Hvordan vil dere beskrive musikken deres, i forhold til sjanger? Som nevnt er vi en gjeng fra relativt ulike band og med forskjellige inspirasjonskilder, så musikken og lydbildet preges nok av akkurat det. Det er noe av det som gjør det ekstra spennende å starte noe nytt etter lengre perioder i andre prosjekter og band med definerte rammer. 

Vi er alle inspirerte av veldig ulike artister, band og sjangre, noe som i stor grad definerer ARV som band. Likevel har vi mye til felles på de harde områdene, som gjør at vi fungerer veldig bra sammen.

Det er alltid like utfordrende å selv skulle definere hvilken sjanger man er i. Det får være opp til dere som lyttere å bedømme så snart vi slipper låter og spiller live. Hvordan falt valget på akkurat Revolver som stedet dere vil vise fram ARV for første gang? Revolver er et konsertsted alle i bandet hatt tilknytning til lenge, både som publikum og fra scenekanten. Det er noe med stemningen i lokalet, det intense lydbildet og intimiteten som gjør stedet unikt. Revolver er jo et av få steder som i det hele tatt arrangerer konserter akkurat nå i munnbindtiden vi er i, og som faktisk har en solid konsertserie gående i høst. Det passer oss utmerket å kunne ta en del av det, og attpåtil få muligheten til å debutere der sammen med KITE i regi av Høstsabbat.


Det må også sies Revolver er en av de gjenværende spillesteder som fra dag én har vært svært sentral for ivaretakelsen og oppblomstringen av byens undergrunnsscene. Det bør skrives en bok om viktigheten av disse stedene og hva de gjør for musikkmiljøet i Oslo. Steder som akkurat Revolver, Vaterland, Blå, Krøsset osv. Og ikke minst, alle de stedene som dessverre ikke er med oss lengre.  Hva er planene til ARV framover? Kommer det noen utgivelse, eller andre prosjekter under dette navnet? Planene våre fremover er å skrive låter til vår første utgivelse. Det føles som det eneste riktige vi kan gjøre i den tiden vi alle er i nå. Ut over det jobber vi naturligvis parallelt med hvordan vi kommer oss opp og frem når samfunnet på sikt “normaliserer” seg. Godspeed.  Vi takker ARV for praten og ønsker dem lykke til med både konsert og framtidige mål. Og vi har også fått høre en smakebit av musikken deres, og det spisset absolutt appetitten for mer.

Recent Posts

See All
bottom of page