top of page
 • Redaksjonen

Kårer årets beste metalskive

Magasinet Rolling Stone har publisert sin oversikt over årets ti beste metalalbum. Er du enig i kåringen?


Det er den tiden av året: Magasiner og aviser skal oppsummere musikkåret, og presentere sine høydepunkter i listeformat.


Rolling Stone er kanskje det magasinet som er aller mest glade i å rangere musikk, og er viden kjent for sine "topp 500-lister". Nå har de publisert sin oversikt over årets beste metal-utgivelser, men har begrenset seg til en liste man kan telle på to hender.


La oss starte med det åpenbare først: For et musikkår det har vært! Når tiåret skal oppsummeres, blir vi ikke overrasket om 2021 trekkes frem som det store metal-året.


Hos Rolling Stone troner Senjutsu på første plass, og vi er ikke akkurat uenige med den vurderingen. Iron Maidens syttende studioalbum er blant bandets beste.Magasinet kaller det for et "progressivt mesterverk", og skriver videre:


"De spiller fortsatt den typen hypnotiske, vagt keltiske riff som gjorde dem berømte, (...) men som på 2015s The Book of Souls, har de hevet låtskrivingen med mer intrikate strukturer og smartere tekster enn da de startet for 40 år siden. Senjutsus lengre epos ("Helvete på jorden", "Tidsmaskinen") er de beste her - bandet tar med seg lytterne på en reise - som beviser at Iron Maiden fortsatt er innovatører like mye som de er legender".


Resten av pallen fylles ut med knallsterke album fra Matadon og Gojira.


Hele listen ser slik ut:


 1. Iron Maiden - Senjutsu

 2. Mastadon - Hushed And Grim

 3. Gojira - Fortitude

 4. Carcass - Torn Arteries

 5. Converge - Bloodmoon: I

 6. Tribulation - Where The Gloom Becomes Sound

 7. Portal - Avow

 8. Skepticism - Companion

 9. King Woman - Celestial Blues

 10. Panopticon - ...And Again To The Light

Recent Posts

See All
bottom of page