• Jørn Brekke

Jul i rockens tegn


Foto: Twisted Sister / Facebook


Er du av typen som kommer til å gå på veggen om du må høre "På Låven Sitter Nissen", "Musevisa" eller "Bjelleklang"? Får du fnatt av Bing Crosby, Mariah Carey eller Wham? Ønsker du deg julemusikk hvor vrengen er skrudd opp et par knepp ekstra? Fortvil ikke, vi skal lose deg gjennom julejungelen og gi deg de beste (og de verste) julelåtene rocken har å by på!


PS: Enig? Uenig? Andre tips? Meld fra i kommentarfeltet nederst!


Garantert julestemning, puddersnø, gløgg og pepperkaker:


1. Lemmy, Billy Gibbons, Dave Grohl - Run Rudolph Run

Motörhead møter ZZ Top møter Foo Fighters, og det riffet har ikke hørt så bra ut siden 1958 da Chuck Berry selv dro det i gang. Selve definisjonen av en god, rocka julelåt.


2. Creeper - Fairytale Of New York

Hysterisk frekt å dra på seg en av de mest kjente, kjære - og ikke minst gjenkjennelige - julelåtene der ute, men steike heller om ikke Creeper får det til med glans.


3. Austrian Death Machine - Jingle Bells

Et køddeband som parodierer Arnold Schwarzenegger, og leverer den råeste versjonen av "Bjelleklang" på denne planeten? 10/10, ingen jul uten.


4. King Diamond - No Presents For Christmas

Ikke la deg lure av den trivelige introen: King Diamond har ingen intensjoner om å handle julegaver i år heller.


5. Type O Negative - Red Water (Christmas Mourning)

En låt som kanskje passer bedre til julemorgenen, når du trenger å koble av etter masete unger, nissedrakta som ikke passet i år, feit julemat, tre glass akevitt for mye og den åttende pakken med "gøyale" slips du fikk.


6. Fall Out Boy - What's This?

Kanskje ikke en julesang i ordets rette forstand, men filmen "A Nightmare Before Christmas" bør appellere til alle rockere som vil komme i julestemning uansett - og denne versjonen kler Fall Out Boy 100% perfekt.


7. Christopher Lee - Little Drummer Boy

Selveste Saruman, Scaramanga, Rochefort, Dr. Fu Manchu og Dracula, Sir Christopher Lee, disker opp en blytung variant av en kjent og kjær juleklassiker. Om Ozzy er "the Prince of Darkness", så er Lee kongen.


8. Bruce Springsteen - Santa Claus Is Coming To Town

The Boss skjenker oss god julestemning uten at det blir for klamt, og det kan vi definitivt sette pris på.


9. Venom - Black Xmas

Metallpionerene feirer en bekmørk jul, og kommer du ikke i nissestemning av denne kan vi dessverre ikke hjelpe deg.


10. Blink-182 - Happy Holidays, You Bastard

Kanskje den mest eksplisitte låta på listen (og strengt tatt kun ett vers som omhandler jul), men noen ganger trenger man kun 42 sekunder med punk for å komme i julehumør.Garantert sludd, myke pakker, brent svor og dårlig stemning:


1. Maroon 5 - Happy Christmas (War Is Over)

Poprock-gutta radbrekker denne udødelige klassikeren noe så til de grader, og det er fysisk vondt å høre på. Premie i posten til den som hører gjennom hele sulamitten uten å skru av eller dempe lyden.


2. Twisted Sister - Heavy Metal Christmas

Dee Snider er egentlig en ålreit fyr, og Twisted Sister har en sterk katalog, men hva i svarte er det dere holder på med her da gutta? Teksten snakker for seg selv:


On my heavy metal Christmas my true love gave to me

6 cans of hairspray

5 skull earrings

4 quarts of Jack

3 studded belts

2 pairs of spandex pants

and a tattoo of Ozzy!


Og det er 12 vers til sammen.


3. Paul Di'Anno - White Christmas

"Annoy your parents at Christmas" står det på albumomslaget. Da skal du VIRKELIG hate mamma og pappa om du velger å fyre av denne kalkunen på julekvelden.


4. Chris Cornell - Ave Maria

Soundgarden-vokalisten har en utrolig god stemme, det er det ingen tvil om, men akkompagnert med en stressa synth som bare blir mer stressa jo lengre låta går (og den varer i 6 minutter)? Julefreden skal senkes kompis, ikke heves.


5. My Chemical Romance - All I Want For Christmas Is You

"Hei gutta, hadde det ikke vært fett om vi gjorde en cover av den mest positive julelåta som finnes... IRONISK?" Nei, det er ikke spesielt morsomt eller gøy. Mariah Carey > My Chemical Romance.


6. Manowar - Silent Night

Shit, er det noen som har skrudd opp den fonduegryta litt høyt eller? Det lukter svidd ost her? Åja, det er bare Manowar som prøver å drepe julestemningen. Mission accomplished.


7. Bon Jovi - Back Door Santa

De første synth-støtene bør være advarsel nok: Styr langt unna en livstrøtt Jon Bon Jovi og hans versjon av denne rockeklassikeren.


8. Paul McCartney - Wonderful Christmastime

Jeg leste et sted at det høres ut som Macca fikk seg et billig Casio-keyboard og klemte ut denne svisken på rundt 10 minutter mens han satt på do, og nå er det det eneste jeg klarer å høre. Og at det første verset høres ut som Paul og gjengen ble avbrutt midt i et satanistisk rituale og febrilsk prøver å dekke over med litt "koselig" julestemning:


The moon is right

The spirits up

We're here tonight

And that's enough

(Oi shit, nå kommer det noen)

SIMPLY HAVING A WONDERFUL CHRISTMASTIME

SIMPLY HAVING A WONDERFUL CHRISTMASTIME


9. Iggy Pop - White Christmas

Dette må jo være kødd, Iggy? Dette er han slitsomme onkelen som bare måtte teste 12 juleøl med styrke på over 13% på juleaften og vil avslutte kvelden på familiepianoet.


10. The Offspring - Christmas (Baby Please Come Home)

Punkerne i The Offspring leverer en autotunet slappfisk hvor bandet selv ser ut som de har mest lyst til å være knedypt i julegløgg og akevitt.


Om du trenger kun én definitiv skive å snurre gjennom adventstiden, finnes det verre album enn "We Wish You A Metal Xmas And A Headbanging New Year" (med blant andre Lemmy, Dio, Alice Cooper, Geoff Tate og Tim "Ripper" Ownes):


Bonus: Hva om du er fan av både Wham og Slayer? Internett har svaret:


Recent Posts

See All
1/2
1/1
1/2
1/1