top of page
  • Bjørnar Kristiansen

Joyous Wolf - Når rocken får nytt liv


Foto: Facebook/Joyous Wolf


De siste årene har det kommet mange band som har sett bakover i musikkhistorien etter inspirasjon. Navn som Greta Van Fleet, The Struts og Scorpion Child er bare noen av banda som har pustet nytt liv inn i Rocken med stor R. Men et band som kanskje ikke så mange har fått med seg, er Tons of Rock-aktuelle Joyous Wolf. Til tross for en kort levetid, låter de som om de aldri har gjort annet. Så bli med på en liten reise inn i historien til Joyous Wolf.


Joyous Wolf ble startet etter at Nick Reese (vokal) og Blake Allard (gitar) møttes tilfeldigvis i en musikkbutikk og jammet sammen på "Born On The Bayou" av Creedence Clearwater Revival. Kjemien var umiddelbar og de to fikk med seg Greg Braccio (bass) og Robert Sodaro på trommer. Året var 2014 og utallige timer med jamming resulterte i bandets miks av Blues, Heavy rock og Grunge. Det tok ikke lang tid før plateselskapene fattet interesse for det unge bandet fra California. De som til slutt fikk signaturene deres, var legendariske Roadrunner Records. Og en singel kom kjapt deretter, en cover av Mountains "Mississippi Queen" fra albumet "Climbing!" (1970).Årene etter signeringen med Roadrunner brukte bandet på utallige supportjobber for større band, blant andre Buckcherry, Deep Purple og Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators. Utrolig nok fikk de også tid til å jobbe med låtene som skulle bli deres debutalbum, "Place In Time" fra 2019. Albumet ble møtt med gode kritikker, der spesielt vokalist Nick Reese ble dratt fram i lyset. Sammenligninger med giganter som Chris Cornell, John Fogerty og Rich Robinson (The Black Crowes) ble ganske standardvare etter hvert, men det er da virkelig bare et kvalitetstegn uten like. Mannen har noen vidunderlige piper. Hans framtreden på scenen har også klare likheter med den andre Robinson-broren, nemlig Chris. Kroppen er et verktøy, og det skal brukes til sitt fulle potensial. Enten det er sang eller fysisk utfoldelse.

Men stemmen til Reese er egentlig bare toppen av isfjellet. Joyous Wolf har på utrolig kort tid, blitt utrolig samspilte og selvsikre. Mye takket all livespillingen selvfølgelig, men man merker også at disse gutta er skapt for dette. Det ligger i beinmargen deres.


Skal man oppsummere Joyous Wolf, så må nesten oppsummere amerikansk når den er som best og mest amerikansk. Sexy, full av selvtillit og med en unik groove som aldri blir gammel. Det kan føles gammelt og uoriginalt til tider, men så dukker det opp band som Joyous Wolf. og gir nytt liv til fet amerikansk Rock. Med enorm R.


Så hvis du noengang vurderte den slengbuksa på Fretex, eller har diskutert hvem som var best av Hendrix eller Page, så sjekk ut Joyous Wolf nå. Så kan du brife med kunnskapen på Ekebergsletta, neste sommer. Bandet slipper ny singel den 30.juli og de kan bli enorme. Tiden vil vise om de egentlig skulle vært lengre opp på plakaten.


Foto: Facebook/Joyous Wolf
Recent Posts

See All
bottom of page