top of page
  • Jørn Brekke

DBUB-Sebastian med oppdatering


Foto: Martin Bremnes / Facebook


Death By Unga Bunga slapp nylig singelen "Egocentric", lanserte eget øl via Beer Flag tidligere i høst, skal spille konsert (!) i Bergen i romjula, og slipper albumet "Heavy Male Insecurity" februar neste år. Vi slo av en prat med den karismatiske og joviale frontfiguren Sebastian Ulstad Olsen for å høre hvordan det står til med gjengen, og hvordan bandet håndterer den mildt sagt utfordrende situasjonen vi er i.


Hei Sebastian, og gratulerer med singelslipp! Hvordan har mottakelsen vært?


- Takk! Vi har fått overveldende god respons på låta hittil. Planen vår har vært å sørge for at ingen glemmer oss selv om kultur-Norge har ligget i brakk det siste året. Å slippe singler uten å kunne spille de for folk er veldig rart, så vi er bare takknemlige for at folk gidder å høre.


Dere skal slippe deres neste album, "Heavy Male Insecurity", i februar. Hvordan gjør dere det med slippkonsert, turné osv?


- Det blir konserter sammen med albumslippet. Vi må bare ta det litt som det kommer, men håper på å kunne slippe datoer snart.


Hvordan holder dere bandet varmt under pandemien? Skriver dere nye låter? Øver ekstra mye? Planlegger mer merch?


- Vi har faktisk både skrevet og spilt inn store deler av plata etter at lockdown begynte i mars. I tillegg til dette har vi brukt mye tid på det visuelle. Bare livestreamen vi hadde i sommer tok et par måneder å planlegge, og det er ingen tvil om at vi aldri kunne gjort noe sånn hvis det ikke var for denne pandemien.


Dere skal spille konsert i Bergen 29. desember. Hva er forventningene til en sånn type gig, med tanke på kapasitet og smittevern?


- Vi er bare gira på å spille vår første offisielle konsert i 2020, men følger selvsagt med på alle bestemmelser. Det er ikke fett å være bandet som blir kjent for å ha spredd et dødelig virus til en haug med folk. Blir det avlyst får vi bare se frem til neste år.

Foto: Brilliance Live / Facebook


Hvordan er det å planlegge og øve til konserter nå om dagen, nå som hele landet står og vipper på lockdown?


- Man må bare øve og være klare for at forandringer skjer i siste liten. Vi er like sultne på å spille som publikum er på å se oss, men tar alt med forbehold. Veldig trist at vi ikke fikk spilt på hjemmebane i år, men det er tross alt bare musikk det er snakk om (den årlige konserten i hjembyen Moss måtte avlyses på grunn av restriksjoner, jour.anm.).


Hvordan har savnet etter utenlandsgigs påvirket dere i 2020? Dere skal til Skottland i mai, har dere planer om flere utenlandskonserter neste år?


- Det blir forhåpentligvis en haug med gigs rundt om i verden med en gang ting er trygt igjen, og jeg lover at savnet ikke har gjort oss mindre klare for å spille. Vi skal omfavne den jævla scena som en sjømann omfavner sin kone etter flere måneder ute på fiske. Vi skal prestere bedre enn noensinne, selv om vi ydmykt mener at vi allerede er Norges - nei vent - verdens desidert beste band.

Foto: Stag & Dagger 2021: Glasgow / Facebook


Dere slapp et eget øl gjennom Beer Flag tidligere i høst. Hvordan gikk det samarbeidet for seg?


- Skulle likt å si at vi har lagd ølen med våre egne hender, men da hadde det nok ikke smakt så godt som det gjør. Vi har veldig gode venner som lager veldig god øl, og da er det en ære å kunne mase til oss en egen crisp lesk.


Tidligere i år gjorde dere livestreamen «Once Upon A Time In Deadwood». Har dere planer om flere livestreams? Dere skal vise den frem på Parkteatret neste år, blir det flere visninger av den rundt om i landet også?


- Det kosta så sinnsykt mye penger at jeg ikke tror vi ville klart å gjøre det igjen uten å gå konkurs, haha! Nå som vi står igjen med et ganske unikt produkt skal vi selvsagt forsøke å få den foran så mange øyeballer som mulig.


Hvordan ser 2021 ut for dere? Planer, forhåpninger, ønsker?


- Vi vil bare få mørbanka denne feige dritten av et virus ut av livene våre, slik at vi kan gjøre det vi ble satt på jorden til å gjøre; forkynne rock'n'roll-gospelet til hedninger rundt om i verden!


Se "Not Like The Others" fra "Once Upon A Time In Deadwood" under:


Recent Posts

See All
bottom of page