top of page
  • Writer's pictureEric Sharma

FEM PÅ ROCKER'N: Sara Maria Skarpaas


Foto: Sara Maria Skarpaas


Uten mannen og kvinnen i gata, rockens trofaste disipler, det engasjerte publikum, så erre lite glød i musikkmiljøene. Her er 5 spørsmål. Til de aller viktigste i rocken.


Navn/Alder/By/Yrke:

Sara Maria Skarpaas /37/Oslo/Sony Music & Høstsabbat


Hva hører du på om dagen?


– Hehe. Litt dårlig timet, det spørsmålet der, du. Det går ekstremt mye i jul for tiden... i jobbsammenheng, vel å merke. For all del, det er mange skatter i julemusikken; fra Dylan via Jussi Björling til Prøysen. Og Mariah Carey, da. Men, da er det også ekstra fint å avreagere. Slayer er fint til det, Elder, Kylesa. Electric Wizard.

Mest av alt har jeg nok latt høsten ta meg i det siste, så det går i Daniel Norgren, DARKSIDE, Jason Isbell, Sufjan Stevens, Agnes Obel... Og filmmusikk. Og Fantorangen. Og et lass av særere, mer ukjente ting. Elsker sære ukjente ting.


Svaret mitt er tydeligvis «alt».


Hva var den siste bra konserten du var på?


– Angel Olsen på Rockefeller i februar. Episk!


Hva ser du fremover til av utgivelser og konserter?


– Er så konsert- og festivalsulten og -tørst at jeg begynner å bli ukritisk. Husker ikke lenger alt jeg egentlig skulle på. Men, det må være lov å si at jeg jo gleder meg helt vilt til neste Høstsabbat! Så hyggelig som det har vært i Jakobkirken de siste to årene tør jeg nesten ikke tenke på Høstsabbat post-covid edition. Det blir farlig. Sees der, da!


Ryktene sier at det kommer ny EP fra Taiga Woods. Om det er et halvt eller ti år til vet jeg ikke!


Hva er verdens beste låt?


– Umulig spørsmål. "November Rain" er kanskje en av dem... Passer hvertfall fint nå. Og det er aldri, aldri feil å bli minnet om musikkvideoen. Leste at Trump synes den er «the greatest music video of all time» og det gir alvorlig bismak. Men kanskje er vi enige om én ting i verden.


Du må velge 5 medlemmer fra forskjellige band og sette sammen en supergruppe. Hvem velger du?


Slaget om vokalen står mellom The God of Hellfire himself, Arthur Brown, og Mike Patton. Men Arthur vinner, siden han er 78 år og spik spenna gæren. Var med pappa på konsert på Blå en gang, og har fortsatt smilende hakeslepp. Angel Olsen får en viktig rolle med rå grace, keys, vokal og backinggitar. Dave Grohl på trommer og generell energi, Snah på gitar og.... Bootsy Collins på bass? Dette skal jeg se live.Recent Posts

See All
bottom of page