top of page
  • Writer's pictureEric Sharma

FEM PÅ ROCKER'N: Monique Mesquita


Foto: Monique Mesquita


Uten mannen og kvinnen i gata, rockens trofaste disipler, det engasjerte publikum, så erre lite glød i musikkmiljøene. Her er 5 spørsmål. Til de aller viktigste i rocken.


Navn/Alder/By/Yrke?


Monique Mesquita/30 år/Oslo/(Forsikrings)nerd og anmelder for Metal Hammer Norway.


Hva hører du på om dagen?


Jeg hører på mye forskjellig! Musikk tilhører jo ikke årstider, men for meg faller løvet best med (bek)mørke toner i ørene. Denne uka har jeg for eksempel hørt en del på Afsky, Black Curse, Enslaved og Jupiterian. Jeg kombinerer ofte interessen for å lytte til musikk med å lese om musikk, og for øyeblikket er det Ulver sin katalog som står for tur, og da spesielt Flowers of Evil. Ellers så har for eksempel Current 93 vært superkurante de dagene jeg bare vil synke inn i «grooven» og glemme hverdagsproblemene.


Hva var den siste bra konserten du var på?


Magmakammer, Superlynx og SÂVER i bakgården på Revolver/Kniven, i forbindelse med årets Musikkfest. Tre herlige, og ikke minst varierende konserter midt under koronapandemien. Nå gleder jeg meg bare til alt er tilbake der det skal være med konserter og klubber over hele landet, slik det var for noen måneder siden.


Hva ser du fremover til av utgivelser og konserter?


På utgivelsesfronten kan jeg nevne Akhlys (apropos bekmørk musikk) og John Carpenters ‘Lost Themes III’, sånn i farta. Og så er det visstnok en Carpenter Brut singel som kommer ut til helgen, der de samarbeider med David Eugene Edwards fra Wovenhand. Det kan bli spennende! Ellers er det en hel haug med reissues jeg ser frem til å få i fysisk format, og da kanskje Coil sin ‘Musick To Play in the Dark’, aller mest. En kan jo bare drømme om festivaler i disse dager, men jeg håper jo at vi snart kan komme tilbake til det stadiet vi var på i sommer, i det minste. Så veldig fram til André Bratten skulle fremføre Silvester på Salt, men det ser jo ikke akkurat lovende ut per i dag. Det samme kan sies om Inferno Kick-Off’en og DWAAL-gigen som er like rundt hjørnet.


Hva er verdens beste låt?


Jeg kan komme med svar på hva jeg mener er verdens tøffeste/raskeste/særeste låt, et cetera. Men verdens beste? Verdens beste låt er den låta du liker best i hele verden, der og da. Enkelt og greit. Den låta jeg liker best i dag er kanskje Joy DivisionsTwenty Four Hours’. Spør meg om det samme om noen dager, så får du antakeligvis et helt annet svar.


Du må velge 5 medlemmer fra forskjellige band og sette sammen en supergruppe. Hvem velger du?


Fem? Trenger bare én: John Paul Jones i et slags enmannsorkester, a la Mr. Orkester.
Recent Posts

See All
bottom of page