top of page
  • Eric Sharma

FEM PÅ ROCKER'N: Endre Lohne


Foto: June Piiksi


Uten mannen og kvinnen i gata, rockens trofaste disipler, det engasjerte publikum, så erre lite glød i musikkmiljøene. Her er 5 spørsmål. Til en som ofte observerer rock nøye igjennom egen linse.

Endre Lohne/ 32 år /Oslo/Elektriker, lystekniker og fotograf


Hva hører du på om dagen?

Vi er jo inne i den tiden jeg synes det er deiligst å dykke inn i musikk. De siste ukene har det gått en del i Kalandra sitt debut-album “The Line”, Deftones siste, “Ohms”, nyklassikeren til Sâver “They Came With Sunlight” og et par skiver fra Erlend Ropstad, er som skapt for den kalde, mørke høsten. Setter pris på musikk i albumformat og nyter godt når låtrekkefølgen gir mening.


Hva var den siste bra konserten du var på?

Har æren av å få være med Kalandra når de spiller live, som lysdesigner og tekniker, så siste bra konserten jeg var på er da 2 konserter med Kalandra i langhuset på SALT fredag 30. Oktober.


Jeg er veldig glad i at band prioriterer gode sceneshow, noe som også fikk meg inn i å starte med scenelys. Som konsertfotograf over en årrekke fikk meg virkelig til å verdsette artister som ikke bare spilte bra, men like fullt ser bra ut. Dessverre er mange mindre band og spillesteder som ikke prioriterer lystekniker.  Så mitt ønske er at flere band i startgropa tenker “full pakke” når de skal spille konsert.


Hva ser du fremover til av utgivelser og konserter?

Det ryktes at Rongeur har noe nytt på gang, det ser jeg frem til. Har hørt mye på førsteplata, "An Asphyxiating Embrace", så det blir spennende å sjekke hvordan de følger opp den.

På konsertfronten gleder jeg meg til å se Rammstein i Göteborg i et, forhåpentligvis, covid-fritt miljø i slutten av Juli 2021 (krysser fingre). Etter konserten på Ullevål i 2019 ble jeg sulten på mer og kjøpte billetter til Ullevi 1. August i år. Makan til liveopplevelse! Den turneen har naturlig nok blitt utsatt, men det ryktes at bandet har brukt tiden i studio, så er jo spent på hva som vil komme ut av det også. Syntes de imponerte stort med fjorårets albumslipp med 10 år siden forrige plate.  


Hva er verdens beste låt?

Den elektriske versjonen av Neil Youngs “Rockin’ in the free world”


Du må velge 5 medlemmer fra forskjellige band og sette sammen en supergruppe. Hvem velger du?

Hedvig Mollestad - Gitar, Nicko McBrain (Iron Maiden) - Trommer, Christian “Flake” Lorenz (Rammstein) - Keys/Synth, Olve Eikemo (Immortal, Abbath) - Bass, Jimmy Page (Led Zeppelin) - Gitar/vokal. Don’t ask...

Recent Posts

See All
1/2
1/1
1/2
1/1
bottom of page