• Bjørnar Kristiansen

Fem filmer til Halloween!

Halloween nærmer seg og med tanke på hvilken situasjon vi er i, så passer det perfekt med en kald en i sofakroken, mens man glaner på skrekkfilm. Og skulle de filmene inneholde bittelitt rock eller lignende, så blir det jo bare bedre! Derfor har vi gravd opp fem filmer som vil glede enhver musikkelsker med sans for det bisarre, grusomme eller reinspikka idiotiske. BLACK ROSES

“Black Roses” fra 1988, med regi av John Fasano, handler om hva som skjer når demoniske krefter i form av et heavy metal-band, invaderer en amerikansk småby. Musikken er overraskende ok til hva man kan forvente av en b-film, mens spesialeffektene kan man selvfølgelig se mer humoristisk på. Forbasket underholdende hele veien igjennom og en perfekt start på filmmaratonen. Og skulle det vise at du sliter med å finne filmen på tradisjonelle måter, så kan det hende at den ligger i helhet på et nettsted som inneholder en del video.


Trailer finner du her:

ROCK N ROLL NIGHTMARE

“Rock N Roll Nightmare” (1987) er utvilsomt en nokså dårlig film. Men så dårlig at den nærmer seg genialitet! Regi er ved John Fasano, som også regisserte “Black Roses”og i filmens hovedrolle finner vi metalikonet Thor, muskelbunten som leverte en rekke klassiske album fra 70-tallet og utover. Han og bandet innlosjerer seg i et gammelt landhus der de skal spille inn sitt kommende album. Uheldigvis bor selveste satan sjøl i kjelleren og problemene baller seg på. Men Thor lar seg ikke stoppe så lett, si! Denne er kanskje ikke for alle, men kan du le av amatørisk filmkunst, så er dette gull! Denne ligger også i sin helhet på den siden du vet.


Trailer finner du her:

TRICK OR TREAT

“Trick or Treat” fra 1986 er nok for de fleste, best kjent for at Gene Simmons og Ozzy dukker opp som biroller. Men faktum er at filmen i seg selv er ganske underholdende! Vi er fortsatt i filmhistoriens billigere hjørne, men junk food er mat det og. Handlingen tar for seg Eddie Weinbauer, som er storfan av rockeikonet Sammi Curr som møter en tidlig død. Men det skal vise seg at Curr har signert en platekontrakt med selveste Gamle Erik og Eddie er den eneste som kan stoppe Curr for å returnere fra de døde permanent. Det går i 80s heavy og et avsindig høyt forbruk av hårspray. Mat for Mons! Og har du ikke dvden så kan det hende at denne ligger der ute på internettet.


Trailer finner du her:

SLUMBER PARTY MASSACRE 2

“Slumber Party Massacre 2” (1987) er muligens den rareste filmen på denne listen. Oppfølgeren til, overraskende nok, “Slumber Party Massacre” tar en “360 fuck” you til handlingen i den første filmen og introduserer en helt ny morder. Nemlig en rockabilly dude med en gigantisk drillgitar! Dette må man bare oppleve selv! Mye musikk, en del blod og mye absurditet. Perfekt!


Trailer finner du her:

PHANTOM OF THE PARADISE

Så har vi kommet til den siste og kanskje den beste filmen på listen. Nemlig “Phantom of the Paradise” fra 1974 med regi av legendariske Brian De Palma. Filmen ble regnet som en flopp da den kom, men har vokst seg til en kultklassiker. Med sin originale vri på den klassiske fortellingen om operafantomet, med en god dose psykedelika, sitter man igjen med en komplett unik filmopplevelse. All musikken er skrevet av Paul Williams, mannen bak en hel haug hits fra 70-tallet, blant annet “We`ve Only Just Begun” for The Carpenters, “The Rainbow Connection” for The Muppets og “Someday Man” for The Monkees. Han spiller da filmens skurk, produsenten Swan. Visuelt er filmen en opplevelse i seg selv, men sammen med musikken vil den runde av filmkvelden på en perfekt måte.


Trailer finner du her:

Da burde Halloween være sikret, ihvertfall på filmfronten. Kjøp masse digg, noen duggfriske bjørnunger og snurr film!

Recent Posts

See All
1/2
1/1
1/2
1/1