top of page
  • Bjørnar Kristiansen

De famøse intervjuene


Foto: Facebook/Iggy Pop/Chris Holmes/Blink 182/Ozzy Osbourne


I de fleste artistkarrierer vil det forekomme et hav av intervjuer. Om det så handler om den nye plata, eller en kommende turnè, så må det promoteres. Men det er likevel ikke garantert at journalisten får det intervjuet de håper på. Enten det er rus, sinne eller generell idioti, så kan det meste gå rett til helvete. I dag skal vi titte litt nærmere på noen av de mest severdige øyeblikkene der alt gikk galt.


The Transplants


Det ble med to sesonger av realityserien "Meet The Barkers" der vi fikk følge Travis Barker (Blink 182, The Transplants) og hans familie. Serien varte fra 2005 og til 2006, og ble sendt på MTV selvfølgelig. Men vi fikk også følge med Travis på turnè med hans sideprosjekt The Transplants, som han har med Tim Armstrong fra Rancid.


I en kort sekvens ser vi Barker og vokalisten Skinhead Rob blir intervjuet. Det tar fort av, da journalisten har for det meste spørsmål som irriterer vettet av intervjuobjektene. Meget høy cringefaktor. Så kan man selvfølgelig spekulere i om det hele var iscenesatt for tv-serien, men vi synes det fungerer bra uansett.Iggy Pop


I 1979 var Iggy Pop fortsatt en, skal vi si, støvsuger av det meste som er illegalt. Hans da nyeste album "New Values" skulle selvfølgelig promoteres så godt Iggy kunne, så han dukket opp på musikkprogrammet "Countdown" på tv-kanalen ABC. Det australske programmet ble ledet av Ian "Molly" Meldrum, en mann som du skal se har null kontroll over Iggy Pop.


Det som starter som et normalt intervju, eskalerer umiddelbart ut i en komplett interessert Pop som gjør narr av Meldrum, hopper i stolen og svarer fullstendig ignorant på alle spørsmål. Så skal Pop på scenen for å mime til singelen hans "I`m Bored", noe som blir en av de barnsligste forestillingene noensinne fanget på tape. Under innflytelsen av droger, sier du? Neida. Joda.Ozzy Osbourne, Zakk Wylde, Randy Castillo og Geezer Butler


På "No Rest For The Wicked"-turneen i 1989 var Ozzy og bandet hans i Finland. Selvfølgelig må selveste Ozzy intervjues! Det de derimot ikke hadde sett for seg var at Ozzy hadde fått i seg noe som stilnet den ellers, ganske rabiate herren. Et fjernere, men likevel oppegående menneske skal man lete lenge etter. Oppførselsen til Zakk Wylde og Randy Castillo heller mer mot det barnslige, mens Geezer Butler virker dritlei. Ikke akkurat det intervjuet finsk tv håpet på, men ufattelig underholdende titting i ettertid.Chris Holmes (WASP)

Dokumentaren "The Decline of Western Civilization Part II: The Metal Years" fra 1988 kunne egentlig hatt flere plasser i denne artikkelen, men vi nøyer oss med den mest notoriske.

Chris Holmes, den gang gitarist i WASP, blir intervjuet i sitt svømmebasseng, mens hans mor sitter på bassengkanten. Kan vel ikke bli så galt det vel? Joda. Chris Holmes bøtter i seg ren vodka, mens han svarer på spørsmålene som blir stilt. En utrolig selvdestruktiv oppførsel, som blir bare ennå mer mørk siden moren hans sitter der og må se på kollapsen. Det er slike innslag som burde vises, når man skal advare ungdom om farene med rus. Jesus Kristus.Mötley Crüe


Ufordragelig oppførsel kan være sjarmerende når man er unge og dumme. Da har det liksom en uskyldighet og naivitet over seg. De vet ikke bedre. De tøffer seg. Bjeffingen er verre enn bittet. Det som virkelig ikke er sjarmerende, er når folk som burde vite bedre, gjør det samme. Bare pinligere. Mye pinligere. Et godt eksempel på det var når Mötley Crüe skulle promotere fadesealbumet som var "Saints Of Los Angeles" (2008) på Fox News, i programmet "On The Record" med programlederen Greta Van Susteren.


Du merker det med en gang når intervjuet starter, at bandet er i et eller annet humør. De er komplett uinteresserte, med Nikki Sixx som det eneste medlemmet som prøver. Så plumper Tommy Lee ut med et så ufattelig pubertalt spørsmål som hamrer den siste spikeren i kista. Greit at Mötley Crüe aldri var noen gode rollemodeller, men hjelpes. Dette er for kleint!


Courtney Love (Hole)


Man må gi Courtney Love litt kreditt. Hun har røra rundt helt siden Hole slo igjennom og hun ble konen til verdens største rockestjerne. Så ble det en liten skuespillerkarriere, som faktisk leverte bra resultater, før det hele ramlet sammen igjen. Og igjen. Og igjen. Vi kunne dratt fram et lite fjell av pinlige intervjuer med Love, men dette klippet er så essensielt Courtney på sitt beste, og med den perfekte avslutningen. Det tar en stund, men gud bedre så fantastisk det er.Kvarforth (Shining) Niklas Kvarforth har vel adri hatt et rykte som en enkel fyr. Vold mot seg selv, vold mot publikum og et generelt ganske negativt uttrykk som nok skremmer flere vekk, enn lokker dem inn. På en turnè i Belgia skulle en stakkars journalist intervjue den svenske musikeren, men meget tidlig i det timeslange intervjuet, skjønner man at dette vil gå galt.


Kvarforth er mer interessert i sprit, hans kvinnelige venn, antagonistisk oppførsel og selvskading. Før man hører han gi en ordre til en venn på svensk og bildet går i sort. Mørkt, destruktivt og underholdende på sitt sett.


Sex Pistols


Vi måtte jo ha med det som muligens er tidenes viktigste og beryktede tv-intervju med en musiker, eller band. Da Sex Pistols gikk fra et undergrunnsfenomen og til en nasjonal snakkes i løpet av noen få minutter på The Grundy Show. Banning, drikking og utskjelling av programlederen Bill Grundy, sørget for at alle de engelske avisene hadde bandet på sine forsider. En legende var født. Og en hel musikksjanger sparket inn dørene i de britiske hjem.


Hyggelig notis for den interesserte; det er faktisk Siouxsie fra Siouxsie & The Banshees som står bak bandet gjennom hele sekvensen. Viktig, severdig og akkurat passe pinlig.


Det finnes masse fler klipp der ute, som fortjener sin plass i en artikkel som dette. Vi må jo innrømme at disse øyeblikkene forteller langt mer enn de typiske intervjuene. Der man blir servert det samme, gamle promo-pjattet. Heller en vakker ulykke, enn en stillestående kø som aldri går noe sted. Og vi garanterer at vi returnerer til dette temaet i framtiden! God helg, Grailers!

Recent Posts

See All
bottom of page