top of page
  • Eric Sharma

DA VAR DET SÖNDAG... Mats MathiassenSøndagen kan være tung etter en lang uke. Du er ikke alene om å tenke det. Kanskje trommeslager, basketskoentusiast og brusconnoisseur, Mats Mathiassen fra Deseized, Jishin og kultbandet MEHE har gode råd?


1. Hva hører du på for å finne roa etter ei lang uke?


– Er sjelden jeg bruker musikk når jeg skal finne roen, men da går det som regel i 80s-inspirert synthwave. Er dessverre ikke særlig bevandret innen sjangeren, så trykker meg ofte inn på compilation-spillelister i Spotify. Har gått veldig mye i bl.a. favoritten Dance With The Dead og Scandroid. Jeg bruker gjerne musikk til å finne fram ny energi etter slitsomme dager. Får ofte veldig kick på noe der jeg bare hører på én artist i 2 uker. Nå nylig var det Pantera, lyttet meg gjennom diskografien for ørtende gang. Da klarer jeg å gjøre helsikes husarbeid etter en slitsom uke. Får jeg på "I'm Broken" så vil jeg slå hull i vegger, evt. støvsuge og henge opp klær og den slags. Evt. kjører jeg det på høyt volum i stua og bruker ungene som gitar, da ler de seg skakke. 20th Anniversary-utgaven av "Reinventing The Steel" med mixene til Terry Date låter svært fett, så har spilt den skiva ihjæl i det siste. Undervurdert klassiker.


2. Hva ser du på idiotkassa når du har inntatt hvilestilling?


– På idiotkassa liker jeg å fyre igang Laser Disc-spilleren min og se en av 80s/90s filmene jeg har i samlingen. Da koser jeg meg skikkelig. Så Arnie sin "True Lies" her om dagen. Lykke. Laserdisc-formatet forbedrer opplevelsen på alle måter.


Nylig har det gått i "The Mandalorian". Meget gøy. Har sittet klistra til skjermen sammen med kona. Star Wars er reddet!


3. Mat må trolig konsumeres, hva står øverst på ønskelista?


– Taco. Taco er livet. Går aldri lei av Taco. This is the way. Med skjell, i lefser, tacokjøtt og krydder på alt mulig rart. Forrige uke lagde jeg quesedillas og maisstuing til å dippe dem i. Himmelsk. Comfort food numero uno.


4. Med mat kommer naturlig nok drikke... Hva?


– BRUS. Brus er selve livet. Jeg passer på å ha et kontinuerlig lager med variert utvalg av eksotisk og digg brus i vinskapet. Tar ut et par-tre stykker når helgen kommer og legger det i kjølen. I romjulen har jeg gledet meg til en boks med Pepsi Blue jeg skal nyte. Aller høyest på ønskelista står Mountain Dew Baja Blast, som kun er å få på dispensermaskin på Taco Bell-restauranter i USA. Absolutte favorittbrus. Det smerter meg at jeg ikke får konsumert den i store mengder. Ellers er Jarritos noe av det beste som er å få tak i her i Norge. Eksotisk, rustikk brus på glassflaske. 10/10 poeng.


5. Hva er det absolutt siste du ønsker å gjøre når du er sliten på en søndag?


– Det siste jeg kan tenke meg å gjøre på en søndag er å stå opp om morgenen. Men ungene river og sliter i tilværelsen, så det er utopi å snorksove til klokka blir 11. Da trenger jeg litt melodisk cyber-death metal chugging ala de to første all-time classic skivene til Mnemic. Når danskene setter igang får jeg lyst til å løpe igjennom vegger og knuse ting. Får jeg meg en energidrikkbrus i tillegg tar jeg søndagen ved hornene og brekker nakken på den.

Recent Posts

See All
1/2
1/1
1/2
1/1
bottom of page