top of page
  • Writer's pictureEric Sharma

DA VAR DET SÖNDAG... Andreas Andre Myrvold


«Sommerhilsen fra Italia». Tatt med selvutløser foran akvedukten utenfor Roma, forteller Myrvold. Foto: Andreas Andre Myrvold


Søndagen kan være tung etter en lang uke. Du er ikke alene om å tenke det. Andreas Andre Myrvold, gitarist i Shevils og scenemester ved Den Norske Opera & Ballett har kanskje noen gode råd?


Hva hører du på for å finne roa etter ei lang uke?

- I det siste har jeg hørt mest på det nyeste Deftones albumet «Ohms». Dette blir ofte kombinert med gaming på lavt nivå. Det er ganske mange andre ting jeg også slapper bra av med. Har en rimelig eklektisk men også relativt sakte ekspanderende musikksmak. Hører mest på bra musikk som man sier, men følger bare sånn noenlunde med på nye ting som kommer ut. I følge Spotify er andre eksempler på artister jeg har hørt på i det siste Ride, Ariel Pink, Kanye West, Prince, Hilma Nikolaisen, Lars Vaular, Killer Kid Mozart og Frank Ocean. Det er stort sett i helgemodus jeg hører aktivt på spotify, og har heller ikke noe problem med å sette på en assosiasjonsgenerert spilleliste, av og til dukker det opp nye favoritter.

Hva ser du på idiotkassa når du har inntatt hvilestilling?

- Jeg ser svært sjelden på TV, men når det kommer til strømmetjenester så er det julaften hver uke nå med nye episoder av både Star Trek: Discovery og The Mandalorian som står øverst på menyen. De kommer ut på fredag, men jeg sparer de til søndagen. Har sett det aller meste av alle sesonger og filmer i Star Trek-universet, så neste målsetning på binge-fronten er å få ferdig det prosjektet. Har kommet et godt stykke inn i TOS, og da gjenstår bare «Picard» og noen av de tidligere filmene. Er generelt glad i science-fiction, fantasy og annen eskapisme, vil bli underholdt og helst tatt med inn i en annen verden. Jeg har en rimelig bred interesse i film, men kan stort sett styre begeistringen for det jeg i min forutinntatthet ser for meg som en jevn Cinematek-visning. Det er ikke sånn at jeg gidder å se filmer jeg egentlig synes er kjedelige eller ubehagelige for å virke kredibel eller snakke høyt om det i middagsselskaper. Og realisme er det uansett nok av i virkeligheten, så hvorfor må man liksom gni det inn på en søndag?

Mat må trolig konsumeres, hva står øverst på ønskelista?

- Er veldig mainstream i matveien, det tas flest mulig snarveier når middagen skal på bordet, spesielt i helgene. Det blir gjerne sånn når man er ungkar og ikke har kjempeinteresse i kokkekunst. Junkfood i helgene, kantina på hverdagene. Men jeg har knekt noen koder for å lage en helt ok søpleramen etter japansk modell på kort tid. Da jeg besøkte japan for første gang i påsken ifjor sa jeg at motivasjonen for turen var å se på kirsebærblomstingen og spise ramen. Lave forventninger og ekstrem tilfredstillelse allerede få timer etter landingen på Narita.

Med mat kommer naturlig nok drikke... Hva?

- Til mat er det sukkerfri cola i alle mulige varianter og fabrikat som er den udiskutable eneren. Det er en fin avveksling etter en rølpete lørdagsmiddag bestående av Roquefort rett fra plastfolien og rødvin rett fra flaska.

Hva er det absolutt siste du ønsker å gjøre når du er sliten på en søndag?

- Bli bedt med på eller bedt om å bli med på å planlegge aktiviteter som ikke allerede er planlagt. Dette inkluderer jobb, sosialt og bandaktivitet. Hviledagen må holdes hellig.


Shevils er ute med en kliss ny låt i disse dager! Låta "Miracle Of The Sun" er å få hørt nu!

Recent Posts

See All
bottom of page