top of page
  • Writer's pictureEric Sharma

DA VAR DET SÖNDAG... Anders WengerSøndagen kan være tung etter en lang uke. Du er ikke alene om å tenke det. Kanskje bartender/skuespiller/trommeslager og straks podcaster med den nye trommis-podcasten "Bråkebøttene" Anders Wenger har noen gode råd?


Hva hører du på for å finne roa etter ei lang uke?


– Jeg føler meg litt i bakvendtland når jeg skal høre på noe for å finne roa etter en lang uke. Da går jeg til den litt mer harde delen av biblioteket. From Ashes Rise, Timeworn, Kvelertak, tidlig Slipknot osv. Men det viktigste er at det ikke er noe å irritere seg over i musikken. Er det ikke det, så klarer jeg å egentlig å finne ro i det meste. Et album som er bare er bra fra start til slutt gjør mye. Skal heller ikke undervurdere en episode av Radioresepsjonen for å dra inn noe som ikke er musikk.


Hva ser du på idiotkassa når du har inntatt hvilestilling?


– Det går mye i Dplay og Sumo. Jeg har blitt en sucker for lettbeinte underholdningsprogram som Truls à la Hellstrøm, Kongen Befaler og Jan Thomas & Einar blir venner osv. Jeg kjører ofte safe med Brille. Har sjelden konsentrasjon og tid til å fokusere 100% på større og mer prestisjefylte serier og programmer på en søndag.


Mat må trolig konsumeres, hva står øverst på ønskelista?

– Jeg har det med mat som jeg har det med hva jeg liker å se på idiotkassa. Lett, effektivt og nothing too fancy. Så øverst på lista lever jeg lenge på å piffe opp et par speilegg med noe toastet og avokado. Men hender at alt jeg vil ha er en enkel prossenpizza fordi kreativiteten min ikke strekker seg lenger. Kan heller ikke leve uten noe salt lakris som en slags dessert.


Med mat kommer naturlig nok drikke... Hva?


– Jeg blir mer og mer en tante på 45 år når det kommer til drikke. Vi snakker heldigvis ikke Tab Xtra, men det går i Pepsi-Max eller Cola uten sukker. Og kaffe da, selvfølgelig. Siden jeg er permittert har det også gått litt i rødvin. Debuterte med å kjøpe min første 3 liter rødvin på kartong forrige uke, så det har gått et par glass eller fem.


Hva er det absolutt siste du ønsker å gjøre når du er sliten på en søndag?


– Når jeg er sliten på en søndag vil jeg unngå å gjøre ting som føles meningsløse der og da. Vaske klær, oppvask og generell rydding. Det er jo ikke meningsløst, men frister ekstremt å utsette sånt til dagen etter. Men jeg er jo ofte enda mindre gira på å vaske og rydde på en mandag, så ender ofte med å gjøre disse gjøremålene litt småirritert på min slitne søndag. Og sånne knøttsmå handleturer i kulda fordi man for eksempel er tom for snus har jeg lite til overs for på en søndag.

Recent Posts

See All
bottom of page